Šugā faiv
Commenting To 
7.-Feb-2019 09:53 am
Pirms laika japāņu internetā parādījās nodarbinātības aģentūras reklāma, kura sastāvēja no četriem attēliem. Pirmajā melnbalts cilvēciņš raud, jo saņem 21 manus* mēnesī. Otrajā atrod jaunu darbu caur aģentūru. Trešajā ir sajūsmā par jauno algu, kura tagad ir 29 mani*. Ceturtajā priecīgs stāsta, ka tagad nu beidzot var atļauties daudz vairāk!

Pirms neilga laika izcēlās skandāls par to, ka Japānas nodarbinātības ministrija esot nepareizi skaitījusi datus par algām vairāku gadu garumā, tāpēc dati no ministrijas vairs nav uzticami. Kļūdaino datu dēļ vairākiem miljoniem cilvēku neesot izmaksāti nepieciešamie pabalsti.

Šeit būs jāpiemin, ka pēc nodarbinātības ministrijas oficiālajiem datiem, par kuru patiesumu, kā minēts augstāk, ir zināmas šaubas, vidējā darba alga japānā ir apmēram 450 mani gadā, jeb 37.5 mani mēnesī. Nu, apmēram ceturtdaļu vairāk nekā priecīgajam melnbaltajam cilvēciņam, kurš tagad var vairāk atļauties. Jāpiebilst, ka pēc IMF datiem, pastāvīgo darbinieku skaits ir tikai 60% no visiem darbiniekiem un pastāvīgo darbinieku vidējā darba samaksa ir apmēram divreiz augstāka par nepastāvīgo darbinieku samaksu. Tas nozīmē, ka 40% strādā gadījuma darbus, apmēram kā saldējuma pārdevējs vasaras kioskā un saņem par to divreiz mazāk salīdzinot ar saldējuma rūpnīcas darbinieku.

Otrais pārsteigums ir tvītotāju komentāri zem reklāmas. Lielākā daļa ir "kamōn, saņem 21 manu un vēl kaut kas nepatīk?". Tie nevainīgie tvīti kopā ar ziņām par datu "nepareizo skaitīšanu" no nodarbinātības ministrijas rada interesantus jautājumus:

- Tad cik tomēr pārticis ir vidējais japānis?
- Kādā tieši veidā valstī, kur oficiālā vidējā alga ir 37.5 mani mēnesī, 16% ir zem nabadzības sliekšņa, ņemot vērā, ka bezdarba līmenis ir 2.4%?

* 21 mans =~ 1670 eur
* 29 mani =~ 2310 eur
Comment Form 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 24. 2024, 2:05 pm GMT.