Šugā faiv
Grīnkarijs vīriešu gaumē 
15.-Nov-2011 12:52 am
Šodien es jums pastāstīšu par vecpuiša vakariņām.
Ko ēd vecpuisis vakariņās? Pareizi, kariju. Bet šoreiz zaļo kariju.

Tātad, sākam.
Vajadzīgi:
Ūdens un vārāmais trauks.
Pats zaļais taizemiešu karijs, pastas izskatā. Nu, gan jau dabūjams. Vajag pavisam nedaudz.
Vistas fileja.
Baklažāns.
Sēnes. Jebkādas, bet ne šītake. Normālas sēnes!
2 Kartupeļi. Jāmizo nav.
Sīpolgalva.
Kokosriekstu piena pulveris vai šķidrs kokosriekstu piens.
Rīsi.


Tātad, sākumā jāliek vārīties rīsus, jo to sagatavošana aizņem visilgāko laiku.
Apmēram šitā te:



Rīsi var būt pilnīgi jebkādi. Es lietoju mazattīrītus koši hikari.

Kad rīsi ir uzlikti vārīties, otrā katlā jāielej ūdens. Nu, apmēram šitik:



Kariju lietoju tādu:



Varu ieteikt kā ļoti gardu karija versiju no riktīgām zālēm.

Līdz ūdens uzvārās, jāsataisa tāds triks. Jāpaņem karija apmēram viena ēdamkarote un jāpiešauj klāt augu eļļa. Taizemieši itkā lietojot palmu eļļu, es lietoju olīveļļu, bet pilnīgi vielanga. Tas viss jāsajauc un labi jāsamaisa, pat mazliet pamīcot kopā, lai sanāk šādi:



Pa to laiku būs vajadzīgi 2 kartupeļi un 1 sīpols:



Kartupeļu tīrīšana nav patīkama nodarbība, bet nav to arī jādara. Jaunus kartupeļus var griezt ar visu mizu - tā būs vēl gardāk.
Jāsagriež visai smalki, jo gala rezultātā tiem gandrīz nav jābūt manāmiem:



Nu re, ūdens ir uzvārījies un tur iekšā ir jāiejauc karijs, samaisītais ar eļļu un kartupeļsīpoli. Sanāks apmēram tāda zupiņa ar visai specifisku smaku:



Pa to laiku var paņemt baklažānen:



Un sēņuki. Šoreiz tie ir nameko. Diezgan dīvainu dod piegaršu, bet garšo vienalga labi:



To visu jāsagriež (baklažānen arī, bet bildē nav):



Un jāsamet ūdenī iekšā.
Kad viss smuki samests ūdenī, var sākt gatavot vistu.
Šitādi smuki vistenfileji:



To arī jāsagriež nelielos gabalos:



Un viss-viss jāsamet ūdenī, kur uguni jau var uzlikt lielāku. Sanāks šitāda zupa:



Kad tas viss tā kārtīgi pavārās, nu, kādas 5-10 minūtes, tad var sākt gatavoties noslēgumam.
Jāiesmeļ verdošs ūdens no tā katla kādā nelielā traukā, jāieber iekšā kokosriekstu piena pulveri, pilnīgi vienalga cik daudz, pāršaut to ir grūti. Un vēl vienu nelielu karija piku. Lai ir šādi:



To visu ar mikseri jāsakuļ viendabīgā, zaļganbaltam pienam līdzīgā masā un jāpiesper tam visam vārāmajam klāt, pie reizes uzliekot vēl mazāku uguni.
Šobrīd var piešaut arī sāli vai nanprā, atkarībā kas ir un cik ir vēlēšanās.
Vārāmais piesperšanas brīdī:



Tie pusapaļie pa virsu ir baklažāna gabali. Nu. lai ir sajēga kā viņus var smuki sagriezt.
Kad tā visa masa pavārās vēl kādu pusminūti, var slēgt uguni nost. Sanāks apmēram kas tāds:



Tas arī ir galaprodukts.
Pārējais jau ir tīri techniski.
Jāieliek trauka vidū rīsi, jāielej tikko sagatavotā karija mērce un voila!

Comments 
14.-Nov-2011 07:03 pm
Piefiksējam! :)
17.-Nov-2011 01:48 am
Paldies! :)
17.-Nov-2011 02:18 am
Tik jāatcerās tā pasta...
Klau- esmu reizi mūžā pa tv redzējis, kā taisa japāņu omleti (ar visu locīšanu). Nav kāds links, kur tā na paļcah parādīts? Japāniski varbūt gluži nē, bet en, fr, de derēs...
20.-Nov-2011 10:04 am
Diez vai man taa pa rokai buus rezepte, bet paluugsu bruhti, lai sagatavo, vinjai tas sanaak superiigi. Pie reizes varees arii nobildeet.
This page was loaded Dec 22. 2025, 10:49 am GMT.