Šugā faiv
 
21.-Aug-2010 12:20 am
Ir ljoti jauki gatavot asus eedienus. Pat ja zupa visu dienu nostaav 30 graadu karstumaa, vakaraa ir vienalga eedama.
Comments 
24.-Aug-2010 11:34 am - arī pa rēdienu, bet citu
Sveiki!
mani ir nodarbinājis viens jautājums, uz kuru mēģinu atrast atbildi.
Tevi ieteica, kā Japānas ekspertu, var būt zināsi? :)
ēdot maki sushi, papildus wasabi ir pareizi iejaukt sojas mērcē, jeb uzlikt mazu pikucīti uz sushi gabaliņa?
24.-Aug-2010 01:11 pm - Re: arī pa rēdienu, bet citu
Taisnību sakot, tas ir ļoti interesants jautājuma, jo pinīgi pareizas atbildes nav.
Pirmkārt, es neesmu redzējis, lai kāds vispāri jebkādiem sušiem smērētu vasabī virsū. Nē, vienreiz esmu, bet tas cilvēks ir ārzemnieks un vairs tā nedara :)
Parasti (vismaz Tokijā) vasabi liek mērcē iekšā un nekā savādāk visiem sušī veidiem, kuriem mērce ir vajadzīga.
Par makiem runājot, tur bieži vasabi nelieto vispāri, jo nu, jēlu zivju tur parasti vai nu nav, vai nu ir maz, bet garšai var arī nepievienot.
Un vēl - japāņu virtuve, taisnību sakot, ir formalizēta ļoti mazā mērā. Ir maz tādu noteikumu, kuri ir eiropiešiem, kur jātur dakša kreisajā rokā un nazis labajā, desertu jāēd ar šitādu karoti un zupu ar tādu, bet apelsīnu desertu noteikti ar dakšu. Japāņiem viss ir diezgan brīvi (lai arī ir izslēgumi - piemēram glaunos kaiseki rjõri restorānos, bet tas īpaši neskaitās) - nigiri sušī var ēst gan ar rokām, gan ar kociņiem, maki parasti ar kociņiem, bet ir "garie" maki, kurus atkal ēd ar roku, mērcē tos parasti sõjas mērcē, parasti ar vasabī iekšā, vai arī ar samaltu ingveru - atkarīgs no zivīm. Nigirižušī parasti mērcē sāniski vai ar zivi uz leju, jo tas ir veselais saprāts - savādāk rīsos būs daudz mērces un nebūs garšīgi, makus mērcē kā pagadās vai nemērcē vispāri.
Nu, apmēram tā... Ja ir vēl jautājumi, labprāt pastāstīšu vēl. :)
24.-Aug-2010 03:40 pm - Re: arī pa rēdienu, bet citu
paldies :)
pagaidām, vismaz par sushi, nav
bet ja kādrez sanāk iepublicēt kādu ēdiena recepti vai aprakstu, traki priecāšos
This page was loaded Dec 22. 2025, 3:59 pm GMT.