Šugā faiv
Replying To 
24.-Aug-2010 01:11 pm - Re: arī pa rēdienu, bet citu
Taisnību sakot, tas ir ļoti interesants jautājuma, jo pinīgi pareizas atbildes nav.
Pirmkārt, es neesmu redzējis, lai kāds vispāri jebkādiem sušiem smērētu vasabī virsū. Nē, vienreiz esmu, bet tas cilvēks ir ārzemnieks un vairs tā nedara :)
Parasti (vismaz Tokijā) vasabi liek mērcē iekšā un nekā savādāk visiem sušī veidiem, kuriem mērce ir vajadzīga.
Par makiem runājot, tur bieži vasabi nelieto vispāri, jo nu, jēlu zivju tur parasti vai nu nav, vai nu ir maz, bet garšai var arī nepievienot.
Un vēl - japāņu virtuve, taisnību sakot, ir formalizēta ļoti mazā mērā. Ir maz tādu noteikumu, kuri ir eiropiešiem, kur jātur dakša kreisajā rokā un nazis labajā, desertu jāēd ar šitādu karoti un zupu ar tādu, bet apelsīnu desertu noteikti ar dakšu. Japāņiem viss ir diezgan brīvi (lai arī ir izslēgumi - piemēram glaunos kaiseki rjõri restorānos, bet tas īpaši neskaitās) - nigiri sušī var ēst gan ar rokām, gan ar kociņiem, maki parasti ar kociņiem, bet ir "garie" maki, kurus atkal ēd ar roku, mērcē tos parasti sõjas mērcē, parasti ar vasabī iekšā, vai arī ar samaltu ingveru - atkarīgs no zivīm. Nigirižušī parasti mērcē sāniski vai ar zivi uz leju, jo tas ir veselais saprāts - savādāk rīsos būs daudz mērces un nebūs garšīgi, makus mērcē kā pagadās vai nemērcē vispāri.
Nu, apmēram tā... Ja ir vēl jautājumi, labprāt pastāstīšu vēl. :)
Reply Form 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Dec 22. 2025, 10:52 am GMT.