naktsdarbi

« previous entry | next entry »
Oct. 31st, 2008 | 05:30 pm

Šonakt izdevās apzināties sapņus 2 reizes, ja būtu jāvērtē skalāri, tad būtu kādas 3 balles no 5 iepējamām.

Lidinos pa pilsētu naktī, atkal nevaru pacelties pārāk augstu it kā trūktu iztēles. Saskatu kaut kādas pāris prostitūtas uz ielas stūra, uzsaucu viņām „hey”, prostitūtas sāk kaut ko čivināt, pēc mirkļa uzrodas divi sutineri, kas vēlas noskaidrot situāciju. Nākamā epizode jau pie mana poģīša, kur atvēries gadatirgus. Starp mazajām butkām uzzēlušas vīnogas, no kokiem karājas siera cīsiņi, nodomāju – kapēc man kaut ko pirkt, ja tieši tas, kas vajadzīgs, vīnogas un cīsiņi aug tepat kokos. Paēdu pats un pabaroju arī kādu kaķi, dodos tālāk. Nonāku kādā bārā, te nu es apzinos, ka ka kaut kas nav lāgā un es sapņoju. Nolemju izdarīt eksperimentu – uzrakstīt uz lapiņas savu vārdu. Bārā ir daudz cilvēku, saprazdams, ka viss ir fiktīvs eju viņiem cauri, efekts ir pamatīgs, gluži kā labajā filmā Ghost. Šajā momentā novēroju savas sajūtas: tāds kā neliels stīvums un ķermeņa viegla vibrēšana, paskatos uz uzrakstīto vārdu un arī tas mazliet vibrē. Izeju un ielas un domāju par savu ķermeni, varbūt stīvums saistīts ar to, ka smadzenes saprot, ka ķermenis guļ gultā un nebūt ņipri nesoļo pa bruģi. Pēc laiciņa sapnis beidzas un lēnām pamožos. Pāreja vienmēr nāk ar interesantām sajūtām, tādas kā divas esības, viena nāk var būt ar vilšanos mazliet, citreiz ar patīkamu satraukumu vai mieru.


Apziņas stāvokļus sapnī iedalu aptuveni šādās kategorijās:

1. Neapzināti saprot, ka guļ un sapņo. Automātiskais režīms, traucas līdzi visam, kas sapnī notiek, ļaujas plūsmai, lai kāda tā arī būtu.
2. Piečeko, ka tas ir sapnis, kur traucas apziņa, bet tomēr neko lāgā neuzdrošinās mainīt, jo viss ir pārāk ticams. Tāpat traucas līdzi visam notiekošajam. Tāda kā samierināšanās.
3. Sapņošana ir apzināta. Prāts nesās uz eksperimentu izdarīšanu, piemēram, lidināšanos pa dinamisko sapņa vidi, vai, piemēram, šķiņķa telekinētiska lidināšana pa gaisu. Sava veida jautrošanās un apstākļu izbaudīšana, kā piemēram spēlējot GTA vai kaut ko tamlīdzīgu. Viegla vides pārveidošana.
4. Sapņotājs [tiktiešām] saprot, ka viss apkārt esošais ir paša veidota dinamiska vide ar neierobežotām izpausmes iepējām. Daudz ko saproti par to, kapēc sapnī veidojas tas, kas veidojas un pasmejies par savu unikālo prātu. Vairs nespēlē spēli, ko prāts tev liek priekšā, bet pilnībā veido spēli pats. Piemēram, lūk, gribu sev rokā zelta karoti un blakus dzeltenu citplanētieti, un šeku reku viņi uzrodas. Ļoti noderīgs stāvoklis ideju, motīvu un vispār domu izspēlei.
5. Vairs neasociē sevi ar ķermeni, bet viss apkārt esošais ir tavs īpatnējais ķermenis. Pilnīga kontrole ap notiekošo Prāts sapnī ir pilnīgi skaidrs, ir zināms, kas tu esi un ko tu dari. Notiek ieklausīšanās smalkākās sapņa niansēs un sevis izpēte. Faktiski tas izpaužas kā dziļa meditācija.

--
Vēl stabili jātiek pāri 3 līmenim, redzēs, kas sanāks.

Mūžīgā zibenstaka | Piemetināt | Add to Memories


Comments {2}

vieta virsrakstam

from: [info]sragde
date: Nov. 1st, 2008 - 05:03 pm
Mūžīgā zibenstaka

Pirmie trīs man arī sanāk. Pēdējie divi... laikam Tev ir dabas dots talants vai esi daudz darba ieguldījis.

Reply | Thread


modulis

vieta virsrakstam

from: [info]modulis
date: Nov. 1st, 2008 - 08:31 pm
Mūžīgā zibenstaka

haha, neliels pārpratums, pēdējie divi man arī vēl nav sanākuši, bet no dažādiem informatīviem avotiem tie ir pavisam reālii sasniedzami, protams, ieguldot zināmu darbu, pacietību un neatlaidību

Reply | Parent