Jul. 12th, 2011 @ 08:38 am (no subject)
Mums šobrīd staigā pa māju pārstāvis no kaut kādas SIA, piedāvādams uzlikt mūsu kāpņu telpai atslēgu ar čipu (šobrīd mums ir durvju kods). Un man šobrīd nav īsti viedokļa par to. It kā jau forši un tā. Bet man ir kaut kāda ne pārāk laba karma ar šāda veida pariktēm, tāpēc nemaz nebrīnos, ka es būšu pirmā, kura vienā naktī atradīsies pie savas mājas durvīm, netiekot iekšā, jo kaut kas tai pariktei būs noticis. Man jau trīs reizes ir bijušas nepatikšanas ar gļukojošiem e-taloniem, darbā tikko nomainīju caurlaidi, jo vecā sabojājās.

Es nezinu. :( Negribētos vienā naktī atrasties pie savas mājas durvīm, netiekot iekšā, jo čips nogļukojis. Nu, ja ieviesīs, nāksies tuvāk iepazīties ar kaimiņiem, lai izvairītos no tādiem gadījumiem.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]trouble
Date: July 12th, 2011 - 09:40 am
(Permanent Link)
Manai mājā pirms aptuveni pusgada ierīkoja to čipu. Ne reizi vēl neesmu palikusi ārpusē :) Vienīgais traki, ka daļa kaimiņu bija tik skopi, ka neierīkoja domofonu. Līdz ar to, ja viņiem nav līdzi čips, zvanās pa visiem dzīvokļiem ar domofonu un cer, ka kāds ielaidīs.
Kopumā man patīk, jo kodu zināja visi rajōna iemītnieki, kopš čipa kāpņu telpa šķiet daudz tīrāka un drošāka.
From:[info]kim
Date: July 12th, 2011 - 12:49 pm
(Permanent Link)
Ir dzirdēts, ka viņi to uzparikti uzstāda diezgan pa lēto, bet ir baigās apkalpošanas maksas. Nu, ja tev ir viens čips, tad vēl ok, bet, ja gribi vairākus (piemēram vecākiem iedot kādu, brāļiem vai draugam), tad par katru papildus jāmaksā. Labāk pirms kaut ko paraksti, visu sīki izlasi un noskaidro.
[User Picture Icon]
From:[info]trouble
Date: July 12th, 2011 - 01:17 pm
(Permanent Link)
Manā gadījumā katrs papildu čips maksāja 3 Ls, dārgākais bija domofons - varēja izvēlēties starp 16 un 20 Ls klausuli.
From:[info]kim
Date: July 12th, 2011 - 01:20 pm
(Permanent Link)
Es kaut kad pa beztabu dzirdēju, ka kādus 10 Ls katrs papildu čips maksāja un man tas šķita bišķiņ tā kā par traku, it īpaši, ja pirms līguma slēgšanas iedzīvotāji par to nav brīdināti (vai arī ir brīdināti ar mikroskopiska izmēra burtiņiem septītajā papildus pielikumā).
[User Picture Icon]
From:[info]trouble
Date: July 12th, 2011 - 01:21 pm
(Permanent Link)
Mēs paši (respektīvi, mājas iedzīvotāji) kantori atradām un cenas noskaidrojām, varbūt tāpēc neiekritām. Par katru nākamo 10 Ls ir sālīti.
From:[info]kim
Date: July 12th, 2011 - 01:23 pm
(Permanent Link)
Tad jau paveicies ar mājas iedzīvotājiem, ja varat visu paši sarunāt un nokārtot :)
Un, jā, kantori, kas ar savu pakalpojumu neuzbāžas, klīstot pa random dzīvokļiem, man defaultā šķiet uzticamāki par tiem, kas siro apkārt.
From:[info]murx
Date: July 14th, 2011 - 11:59 am
(Permanent Link)
Emm , latviešu valodā nav "čipa". Tas ko angliski apzīmē ar chip kopš "Jēzus laikiem" ir bijis mikroshēma :P