Jun. 18th, 2021 @ 09:26 am (no subject)
Vakar tieši ar ekonomikas pasniedzēju runājām par bezdarba jautājumiem un man bija ierosinājums (kuram viņš piekrita), ka vajadzētu nodokļus veidot tā, lai uzņēmums gribētu ņemt strādāt cilvēkus, kas var strādāt nepilnu slodzi - nu, tur, studenti, pensionāri, citi cilvēki, kuri pilnu slodzi nevar. Kādreiz, kad es rakstīju maģistra darbu par karjeras maiņu, man arī bija šāds pats priekšlikums, bet mazliet citā kontekstā - tā kā darba tirgus ir nemitīgi mainīgs, tad cilvēkiem visu laiku ir jāpielāgojas un jāmācās jaunas lietas. Un iespēja strādāt nepilnu darba laiku dotu viņiem iespējas pārkavlificēties un pamazām aiziet uz to jomu, kura viņus pa īstam aizrautu (tādejādi viņi arī kļūtu produktīvāki un vispār - laimīgāki).

Tagadējās nodokļu izmaiņas paredz pilnīgi pretējo. Pat tie, kas nodarbināja cilvēkus uz pusslodzi, gribēs tikt no viņiem vaļā, jo jāmaksā jau būs kā no pilnas slodzes minimālās algas (es pareizi saprotu?)

Ir jau arī tā, ka darba devēji mēdz noformēt darbiniekus uz pusslodzi, bet nodarbināt viņus uz pilnu slodzi. Kaut kāds apburtais aplis.
About this Entry
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.