Mar. 10th, 2020 @ 03:50 pm (no subject)
Apbrīnoju cilvēkus, kuri spēj savas radošās idejas novest līdz galam. Man ir viena uzsākta luga - ~10 lappuses, un vēl viens uzsākts mūzikls ar izdomātu galveno ideju un piecām dziesmām.
Varbūt jāpievēršas drusku kaut kam citam radošama, lai atnāk atkaļ vaļā tā rakstīšanas čakra.
Jocīgi. To lugu es sāku rakstīt tad, kad gāju tajos dramaturģijas kursos. Tad bija nodarbības. Un tad nācās kaut ko rakstīt. Un kaut ko jau arī uzrakstīju. Un tagad liekas - nu, kā tu kaut ko tādu - puspabeigtu pametīsi. Kaut kāda neforša sajūta ar nepabeigtām lietām. Tās visu laiku ir kā kaut kāds zobens pār galvu, kā nenokārtots parāds.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]nervukamolis
Date: March 10th, 2020 - 07:33 pm
(Permanent Link)
Bet Tavas radošās idejas ir lielformāta! Tas jau vien ir iespaidīgi. 5 dziesmas vienam radošajam projektam! Man visas kopā ņemot ir kādas 5 vai 6 :D
[User Picture Icon]
From:[info]arrianda
Date: March 11th, 2020 - 09:53 am
(Permanent Link)
Es Tev ieteiktu palasīt šo: https://www.nownovel.com un https://jerryjenkins.com/ - ļoti interesanti rakstīšanas padomi.
Tur, protams, vairāk orientējas un romānu rakstītājiem, bet padomi ir labi - par tēlu attīstību utt.

Kas attiecas uz rakstīšanas čakru, pati sekoju padomam no viena no tiem blogiem, ka rakstīšanai ir jāatvēl laiks un vienkārši jāsāk rakstīt un regulāri. Ideāli - konkrētā vietā, laikā. Pat neoma vai nemūza var izdot interesantu rezultātu un sižeta pavērsienus.

Ir jau, protams, teorija par mūzu, kas aizlidojusi prom pavisam un tad vairs nav jēgas mocīties un spiest no sevis.
Interesanta grāmata par radošumu ir Elizabetes Gilbertas "Lielā burvība" - vieglā valodā rakstīts par radošumu/rakstīšanu - pašlaik lasu, iesaku.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: March 11th, 2020 - 09:54 am
(Permanent Link)
Paldies par ieteikumu, palasīšu. :)