Sep. 30th, 2019 @ 02:14 pm (no subject)
About this Entry
(no subject)
Es reliģijas uztveru drīzāk kā informācijas avotu. Es domāju, ka vismaz lielāko reliģiju sākumā ir bijuši tiešām apgaismoti cilvēki, kuriem ir bijusi cieša saikne ar Dievu. Un viņi šīs zināšanas ir nodevuši tālāk. Bet - laika gaitā- kaut kāda daļa no šīs informācijas ir pazudusi vai arī tikusi interpretēta nepareizi (pat ikdienā mums tuvie cilvēki mēdz pārprast pat vienkāršas lietas, kuras viņiem sakām, kur nu vēl tēmas par ticību un dzīves jēgu), tāpēc līdz mūsdienām tā ir nonākusi visai sagrozītā veidā.
Bet ja dažādās reliģijās parādās līdzīgas domas, tad ir lielāka ticamība, ka tās tad arī ir patiesas. Un vēl es domāju, ka gandrīz katrā reliģijā ir cilvēki, kuri patiešām tic Dievam. Un vēl ir cilvēki, kuriem ir cieša saikne ar Dievu, bet viņi nepieder nevienai oficiālai reliģijai.
Es domāju, ka nervukamolu (un mani arī) samulsināja tas, ka Tu runā, ka par reliģijām un dogmām jāaizmirst, bet pēc tam mini vēdas, jo tur sanāk pretruna Tavā teiktajā. Varbūt Tu gribēji teikt, lai aizmirstam par reliģiskajiem fanātiķiem - tad tas būtu ok, jo, manuprāt, neviens reliģiskais fanātiķis tā īsti Dievam netic, jo ir pārāk egoistisks - sak, tik es zinu, kā ir pareizi, jūs, pārējie, pastāviet pie ratiem.
[info]missalise replied to
on October 2nd, 2019 at 08:09 am
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.