Aug. 14th, 2019 @ 09:22 am (no subject)
Riezēm pievakarēs (ap pusdesmitiem) man sanāk gaidīt autobusu Pērnavas ielas pieturā. Un tur regulāri sanāk novērot ainiņas no citu cilvēku personīgajām dzīvēm. Vienreiz es najauši dzirdēju, ka kāds skaļā balsī kādu nosauca par m--ku. Izrādījās, kāds vecis pa telefonu skaidro attiecības. Pēc šī teiciena beibe, acīmredzot, bija nolikusi telefonu, jo viņš atkal pārzvanīja un turpināja saldā balsī "tu taču esi mana mīļā meitene, es gribu šovakar pie tevis atbraukt". Bet tai sievietei, acīmredzot, prāta pietika viņu atšūt, jo viņš atkal atsāka rupji lamāties.

Savukārt vakar kāds gadus 35-40 vecs garāmbraucošs riteņbraucējs (kurš vēlāk stādījās priekšā kā jurists)mēģināja nokantēt autobusa pieturā stāvošu mazliet puiciska izskata jaunkundzi ar pabalinātu zēngalviņas frizūru. Viņa bija tērpusies superīsos džinsu šortos un īsā krekliņā un uz viņa komplimentiem par viņas vizuālo tēlu labprāt atbildēja un iesaistījās sarunā un iedeva viņam savu tālruņa numuru. Man gan viņa balss tonis un runasveids nepatika - atgādināja tos turīgos un reizēm pat attiecībās esošos večus ar bērniem, kuri izklaides nolūkiem mēģina sev dabūt jaunas, nepieredzējušas jaunkundzes, kuras sapņo par lielo mīlu un īsto vīrieti.

Jaunības gados man bija viena pazīstama meitene, kurai darbā sanāca darboties ar iedzīvotāju reģistra datiem. Un gadījumos, ja mēs iepazināmies ar vīrieti, par kuru radās aizdomas, ka viņš varētu kaut ko melst, tā izrādījās taisnība. Dažkārt gan pat iedzīvotāju reģistra dati nebija vajadzīgi. Piemēram, vīrietis nomeloja no sava vecuma sešus gadus. Bet pateica savu gada horoskopa zīmi - un es savilku informāciju kopā un sapratu, ka tur kaut kas neiet kopā. Bet bija reizes, kad tas lieti noderēja. Piemēram, informācija par vēl nešķirtu laulību un diviem bērniem. Es melošanu par svarīgām lietām uzskatu par necieņas izrādīšanu. Un kādas tur attiecības var sanākt, ja otrs uzskata tevi par muļķi, kuru cer apmānīt.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]arrianda
Date: August 14th, 2019 - 01:53 pm
(Permanent Link)
Taisnība.