May. 12th, 2016 @ 10:43 am (no subject)
Tags:

Vispār Stambulas konvencija ir izdevīga arī vīriešiem, kuriem nav pastāvīgas darbavietas vai kuri (pēc viņu sieviešu domām) pietiekoši nepelna. Jo tas taču ir stereotips, ka vīriešiem ir jābūt galvenajiem pelnītājiem ģimenē, vai ne?

Stambulas konvencijas 12 pants - Vispārējie pienākumi

1 Konvencijas dalībvalstis veic visus vajadzīgos pasākumus, lai veicinātu izmaiņas sociālās vides un kultūras noteiktajos sieviešu un vīriešu uzvedības modeļos nolūkā izskaust aizspriedumus, paražas, tradīcijas un jebkādu citu praksi, kuras pamatā ir ideja par sieviešu nepilnvērtību vai par sieviešu un vīriešu lomām, kas padarītas par stereotipiem." (https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=0900001680462538 )

Izlasīju to konvenciju un ko lai saka - nezinu, man liekas, ka praktiskā labuma no tās visai maz. Satversmē taču ir 91. pants, kurā ir paredzēts diskriminācijas aizliegums, Krimināllikumā - panti par visāda veida noziedzīgiem nodarījumiem. Šī kārtējo reizi ir cīņa ar sekām, nevis ar cēloņiem.

Man šķiet, ka ģimenēs vairāk samazinātos vardarbība, ja valstī būtu normālāka ekonomika un jebkurš vīrietis (arī nebūdams superģēnijs), kurš gribētu strādāt, varētu atrast sev piemērotu darbu, par kuru būtu spējīgs uzturēt sevi un ģimeni. Tad viņš savu enerģiju izliktu konstruktīvā veidā - darbā un mājās vairs negribētu ne kačāt pravas, ne kādam kaut ko pierādīt (šo es runāju no personīgās pieredzes - savu vecāku ģimnes).
About this Entry
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.