mind_unit - Par substanci. [entries|archive|friends|userinfo]
mind_unit

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par substanci. [24. Feb 2021|10:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nost ar govīm - piens ir veikalā! Staļinam piedēvētā saukļa ideoloģija ir arī mūsdienu veģetāriešu subkultūras pamatā. Viņiem šķiet, ka augu valsts produkti, īpašā veidā ar sevišķiem paņēmieniem, materializējas Maksimas noliktavās, no maģiskas substances kuras sastāvā galvenā ir ticība, ka viņi dara labu dabai, cilvēkam un dzīvniekiem, bet ja šai ticībai pievienot mazliet pārākuma apziņas, tad gurķīši sanāk īpaši ekoloģiski, svaigi un kraukšķīgi un viņi paši no veģetāriešiem pārdzimst vegānos! Katrā ziņā šie cilvēki nav izaudzējuši pat ne dobi kaut kāda, puslīdz ēdama, zaļuma! Citādi viņi saprastu, ka bez steiku buļļa sūda - nekas prātīgs tur neizaugs. Šis ir tieši tas gadījums, kad bez bullšita nebūs jums ne bio ne eko!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:24. Februāris 2021 - 11:18
(Link)
kkas par kompostu ir dzirdēts? neizskatās.
From:[info]mind_unit
Date:24. Februāris 2021 - 12:09
(Link)
Čerī tomātiņu ofisā uz palodzes tā var izaudzēt, ja visi samet savas banānu mizas un tējas maisiņus kopējā katlā. Protams, no ekokompostā audzētiem banāniem un tējas - citādi neskaitās! Katram iznāks 1/4 tomātiņa! Tas pie nosacījuma, ka šo tomātiņu nepiebeigs kāda no desmit dažādām puvēm, miltrasa, vīte, kaitēkļi..
Ir stipri jātic laumām un fejām, lai iztēlotos rūpnieciskos mērogos agrokultūru audzēšanu kompostā pretstatā minerālmēslu un hidroponikas lietošanai.
Realitātē vieglāk ir nocirst mūžamežu, iegūtajā platībā pāris ražas ievācot noplicināt zemes auglību un atkal nocirst mūžamežu turpinot šo apli kamēr pietiek mūžameža.
Jā, vēl var taisīt propagandas video kurā visā vainot tos kas ēd gaļu. Parādīt dzīvnieciņu ciešanas un kamēr cilvēks emociju iespaidā zaudē kritisko domāšanu iestāstīt, ka mūžamežu izcirta, lai būtu ganības nevis agrokultūru lauki.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:24. Februāris 2021 - 13:24
(Link)
pag, tad var bez tām kakām vai ne? es vairs neko nesaprotu.
eko šmeko ir neliela tautas čakarēšana, piekrītu, bet tad ir tavi apgalvojumi, ka bez kakām nevar, un tad tu stāsti par hidroponiku un minerālmēsliem, kas ir totāli bez kakām.

tu tak saproti, ka gaļas lopi arī ēd augus? m? un ka tieši lai pabarotu strauji augošo pieprasījumu pēc gaļas, tiek izcirsti mūžameži. kritiskā domāšana ir stilīgi, iesaku lietot.

From:[info]mind_unit
Date:24. Februāris 2021 - 14:03
(Link)
Tas ko es patiešām gribēju teikt - normāla ilgtspējīga attīstība nav iespējama krītot galējībās. Veģetārietis ir tādā pašā mērā atbildīgs par dzīvnieku nāvēm, kā tas kurš ēd karbonādi. Neprātīgi lietoti minerālmēsli, herbicīdi, pesticīdi nevienam labu nedara. Šīs vielas nonāk dabā un nogalina dzīvo uz zemes gaisā un ūdeņos. Neprātīga alkatība nodara kaitējumu videi gan audzējot agrokultūras, gan lopiņus. Nekādas starpības tur nav. Gan vienu gan otru var audzēt saprātīgi. Fanātisms, propaganda, pārākuma apziņa, strīdi (nevis diskusija) situāciju neuzlabo, bet pasliktina. Veģetārietis, kas pērk pārtiku lielveikalā, maldīgi domā, ka ir dabas draugs.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:24. Februāris 2021 - 14:32
(Link)
saki, ka nav starpības cik resursu tiek patērēts, lai iegūtu 1 cal?

piekrītu par veģetāriešiem, visas govis agri vai vēlu nonāk kautuvē.
tieši tā visu jālieto prātīgi, savukārt to, ko nav nekādas nepieciešamības lietot (piemēram, dzīvnieki un to produkti), nav jālieto, un, iespējams, mums kā sugai ir cerības izdzīvot un evolucionēt tālāk.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:24. Februāris 2021 - 14:55
(Link)
Mēs kā suga ne mazākajā mērā neesam apdraudēti.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:24. Februāris 2021 - 14:59
(Link)
ja mēs turpinam attiekties pret resursiem tikpat neprātīgi kā šobrīd, un kā vēl esam.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:24. Februāris 2021 - 15:17
(Link)
Šādas lietas pašregulējas. Mūsu izšķērdībai pienāks gals, kad atkal uzsāksies kāds kariņš un kāds badiņš. Tajā brīdī mes visi draudzīgi aizmirsīsim par saviem kulinārajiem -ismiem un citām first world slacktivism formām.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:24. Februāris 2021 - 17:16
(Link)
pašregulējas, mhm. tāpāt kā možonīgais kapitālisms arī pašregulējas un būs tūlīt mums visu eleganti saregulējis.
paldies, es nevēlos kariņus da badiņus. īsti arī neredzu kas ta būs tie lielie karotāji mūsu globālizētajā pasaulē.
un sākies tevis piesauktais karš, visi aizmirsīs par gaļiņu, ēdīs kartupeļu mizas kā otrajā pasaules karā.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:24. Februāris 2021 - 17:52
(Link)
Tie, kas uzvarēs, dzīvos daudz tuvāk tam kā dzīvoja dažus gadsimtus atpakaļ, jo īpaši sociālās kārtības ziņā. Pašreizējā liberālā sistēma ir kolapsējusi un ir tikai laika jautājums totalitārismam/kariņiem/anarhijai, pēc kā nāksies visu būvēt no jauna.
Kapitālisms, protams, pašregulējas, ir bijis pamatā visiem vēsturiskajiem režīmiem, izņemot dažus totalitārismus pēdējo gadsimtu laikā. Nejaukt ar liberālismu. Tas kas Rietumos ir pašreiz ir perversa kapitālisma forma, kurā visu nosaka saujiņa augļotāju. Nekad neesmu teicis, ka tāda veida kapitālisms ir labs. Pašregulācija notiek katastrofu iespaidā, nevis kādas dievišķas providences vai pēc robinhudu iegribām.