29 May 2017 @ 09:01 pm
 
vai nu tu esi gaishajaa vai tumshajaa pusee. tevi nevar no tumshaas puses izvilkt neviens. tu vari tikai pats no taas iznaakt. tumhsaa puse neizzuud, taa ir un paliek, un tur daudziem ir balliite, bet no taas var briivi un jebkuraa briidii iznaakt. pa vienam soliitim. nevis teleporteeties un perfekti buut ideaali gaishajaa pusee. bet pa mazam, skaudram soliitim no taas iznaakt.

tieshi saprast to, ka nekas taads pasaulee nevar notikt, kas mani paceltu duujas spaarniem, izceltu no tumshaa un maigi noguldiitu gaishajaa, kur es ideaali laiskotos liidz dziives beigaam. nee. es varu tikai iet pa maziem soljiem aaraa. man pashai ir jaapastiepj roka, ja es gribu, lai kaads pavelk mani, lai kaads paliidz. un nenoniecinaat pat vismazaako soli, kas sperts pretii gaishajam. kad tu esi speeris simts un tuukstosh un miljons solju pretii gaishajam, bet veelaizvien sevi atrodi tumshajaa, visa censhanaas shkjiet absurda, banaala, bezceriiga. agresija. vai gaishais bija tikai iluuzija? kur es atrodos - gaishajaa vai tumshajaa? vai tumshajaa ir gaishaa salinjas? vai es esmu superpoziicijaa starp gaisho un tumsho? ai, es nezinu, es nezinu.. nemaakuliiga, volatile, almost infantile, raging, despondent, bitter, plosaas un vaimanaa, un metaas pret lietu, metaas no kalna, metaas dziljaa, tumshaa akacii, sit pa debesiim, reec un gaudo, veljaas, mutuljo, gaazhas.

uz mazu mirkli gaisha debesu duujinja nolaizhas un silti, spozhi noglaasta pieri, un tevii iemaajo paarpasauliiga padeviiba, tu esi gatavs atdot visu ar visatveertaakajaam rokaam. pasaule apstaaja sun izzuud, miilestiiba un patiesiiba paarnjem visu kristaaldzidri.

un atkal, tu samirkshkjini acis un attopies tumshaa, veertas acii, ne minjas no gaismas, pasaule ir raupja un vulgaara un tevi stampaa un miica.

kas man traucee atsaciities no shaubaam reizi paart visaam reizeem. kas traucee uzvareet garam.