jā, bet kafiju nekad nebiju dzēris regulāri, tik cik pagaršojis. tējas sakarā ideolōģijas nav, tīri praktiski - man bez kofeīna prāts ir daudz mierīgāks. taču metu nost ~4mēnešus, pa druskai samazinot daudzumu, lai nav trieciena organisma pieradumam. maisiņtējas pārsvarā vispār ir atkritumi, dies' pasarg liptōnus dzert, aromatizēti putekļi. nav brīnums, ka cilvēkiem negaršo zaļā tēja, ja mēģināts ir tikai zemais gals, viņa patiešām ir briesmīga, pie kam bieži veca un to visi gatavo nepareizi - aplej ar verdošu ūdeni turpat krūzē, liek ievilkties 3 minūtes un tad brīnās, ka garšo pēc zivīm vai muti velk čokurā. jebkurai tējai pirmo uzlējumu pēc dažām sekundēm vnk lej ārā, tas ir tikai noskalošanai/atdzīvināšanai, temperatūras katrai variācijai ir savas - zaļajai ap 80, pueram, kīniešu sarkanajai/indijas melnajai verdošs, ūluniem un baltajām kā kam no 75-95. ievilkšanās laiks tējkannā ap pusminūti, tad lej tasēs, tādā veidā no vienas porcijas[5-7g] var dzert visu dienu līdz pat 7-10 uzlējumiem, izcilākos gadījumos pat 15. stiprākie uzlējumi ir no trešā līdz piektajam, bet kofeīna tur vairs nav pēc 3 vai 4, paliek tikai labā garša.
alkohōls, savukārt, vienkārši ir viena no sliktākajām narkōtikām un vissliktākā no legālajām - smags depresants, ļoti kaitīga un pie tam izpropagandēta uz visiem stūriem, uzbāzīgi reklamēta un sludināta par normu, itkā neuzkrītoši, bet pamatīgi. nav padomā konspirācijas, bet tauta tiek mērķtiecīgi nodzirdīta, pat glāze vakarā skaitās, tas notrulina spriestspēju, traucē domām par nemateriālo, ne velti daudzi teorētiskie fiziķi nedzer nemaz. nedzeru kopš '99 , atmetu gandrīz reizē ar gaļu/zivīm. un ne reizi nav bijusi pat vēlēšanās atsākt vai paņemt kaut vienu alu/vīnu, nerunājot par stiprajiem. tas ir nesalīdzināmi kā darbojas prāts bez šmigas iltermiņā - nekādu eksistenciālo cilpu no kurām nevarētu izkāpt, nekādu stulbumu darīšanas un sevis attaisnošanas ar 'biju pālī, nevarēju nokontrolēt' vai bezfilmu, dzīvot ir daudz vienkāršāk. ne velti budistiem viens no 5 apsolījumiem ir nelietot alkohōlu, nopietni traucē meditācijai, pat padara to neiespējamu.
tējām garšas ir ļoti dažādas, no ļoti gaisīgām līdz stiprām un neierobežota dažādība, tūkstošiem variāciju, ķīnieši ir pacentušies šajā kultūrā. ja gribas stipru, pilnu garšu, tad tumšie pueri ir the thing. stimulējošais efekts uzskatāms, ļoti labi tīra asinis, man ir izdevies vairākkārt ar 3 tasēm atgriezt skaidrībā cilvēkus, kas ir dzēruši divas dienas. mīnuss ir, ja dzer to nonstopā mēnešiem, tad asinis tīrās tik labi, ka arī daļa vitamīnu tiek izdzīti. bet kofeīns kopumā traucē tos uzņemt pilnvērtīgi un kafija ir tas sliktākais variants šajā sakarā. labajās tējās ir diezgan daudz antioksidantu un vitamīnu. pietiek ar pavisam neilgu laiku, lai sāktu iebraukt garšas smalkumos un tad vairs nav skaidrs kāpēc jādzer kautkas vienkārši rūgts un ass :)
- Post a comment
vilnis (sinusoid) wrote on August 16th, 2016 at 08:48 pm