bezsejainie dievi ([info]narrenschiff) wrote on January 11th, 2016 at 07:40 am
man visādi dievi un mitoloģiskās sistēmas nekad nav sagādājušas problēmas, bet, lūk, ekstrasensi gan. kaut gan Pieredze saka, ka viskautkas iespējams un viskaut kas pasaule redzēts, daudz neiespējamākas lietas, pati eksistence ir kaut kas daudz neiespējamāks probability skalā. hence pieredze saka, kāpēc ne, prāts saka, ka loģiski tas ir iespējams, bet tik un tā personīgajā līmenī tas liekas nereāli.
šobrīd to mēģinu racionalizēt tā, ka, dabiski, ir cilvēki, kuri kaut ko sajēdz no šīm lietām, kā teiktu sikbojs, baltie magi (citās tradīcijās visādi jogi, svētie klaidoņi, guru, šamaņi, utt), reizēm melnie, bet viņus visus diskreditē absolūtais vairums visādu impostor māņu kaktu cilvēku, lētu triku meistari.

vienkārši jājautā, ko vispār nozīmē "pārdabiskais" - daļa no šīm lietām pavisam noteikti ir "dabiskas", iekš-pasaules likumiem un kauzācijām pakārtoti, mēs tikai pagaidām īsti nezinām, bet jautājums līdz ar to ir par genuīni ārpus-dabiskām lietām, reālu iejaukšanos no ārpuses (augšāmcelšanu no mirušajiem?), par ko es nezinu, vai cilvēks tiešām var ko tādu izsaukt, jo "brīnums" ir kaut kas pāri-dabisks, un te ir interesanti lasīt visādus gudrus cilvēkus, loģiķus, piemēram, A. Plantingu, kuri brīnumu iespējamību mēģina pamatot racionāli (nevis zinātniski, bet in logically-plausible way)
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: