bezsejainie dievi ([info]narrenschiff) wrote on December 8th, 2015 at 10:59 am
alternatīva - transparency, make the links, stop fragmentation, gūsti asi un monolītu mugurkaulu, savāktība, esi sala, vai vismaz kuģis/laiva iekš flux.

plašākā perspektīva - var rasties iespaids, ka Adam Curtis filmas parāda, ka viss ir galīgā pakaļā, taču, manuprāt, implikācija ir - do otherwise. šis "otherwise" ir atvērtais klajums, izcirtums biezokņa un krūmāja vidū, virs kura paveras the vast starry sky of possibilities, kurpretim čūslājs saka - there's no alternative, totality is closed.

piemēram, otherwise - ja Kērtiss parāda, kā Dokinsa un viņa agrāko draugu uzskats ir kļuvis teju par common accepted knowledge, kas vienlaikus sakrīt ar varas, ideoloģijas un ekonomikas projekcijām par cilvēka stāvokli un viņa quite finite horizont of possibilities/capabilities, tad izeja ir mēģināt domāt par cilvēku citādāk nekā par iekodētu software/hardware self-replicating selfish gēnu automatonu. patiesība, kad ir iegūts transparency and when you have made the links, tad tu redzi, cik šie conjectures, izlikti uz papīra un vienkopus, izskatās smieklīgi un neticami. viņi teiks "bet paskaties uz cilvēkiem, kādi viņi robotiski lopi, there is no good or bad, etc" - tev jāsaka - "I beg to differ, atkāpies sātan, un paskaties uz cilvēkiem ar atvērtām acīm"
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: