10 March 2013 @ 08:13 am
 
vakar vakaraa, ap pusnakti, biju jau iesliigusi siltaa miegaa, kad dzirdeeju, ka aizceertas aardurvis. manai dziivoklja biedrenei bija vakara mainja, tad vinja parasti ap to laiku paarnaak maajaas. bet tad es dzirdeeju, ka kaut kas ir neriktiigi, jo vinja saaka histeeriski raudaat, vinja aizgaaja uz dziivojamo istabu un tur klepoja un raudaaja. es gribeeju, kaa jau cilveeks, iet un prasiit, kas vinjai kaish, bet taa kaa otra mana dziivoklja biedrene arii nekaa nereagjeeja, un taa kaa man bija uzvilktas nieciigas guleeshanas dreebes, un taa, kaa man ir bail no emocionaaliem cilveekiem, es vienkaarshi guleeju tumsaa un klausiijos kaa vinja kaadas 20 minuutes raudaaja, tad iesleedzaas istabaa un aizgaaja guleet.
tas ir shausmiigi. cilveekiem ir jaapatur emocijas privaatas. es zinu, ka, ja es tur raudaatu, vinja noteikti atnaaktu pie manis.
mani visvairaak biedee taadi cilveeki, kas ir ljoti stipri un collected un optimistiski, bet tad izvirst dramatiskaas histeerijaas. taapeec, manupraat, ir veseliigi buut emocionaalam cilveekam, taadaa noziimee, ka vinjsh neapspiezh emocijas liidz peedeejam, un tad absoluuti sevi sagrauj no beedaam vai dusmaam vai sashutuma. protams, es nezinu, kas vinjai ir noticis. es apsveeru dazhaadus variantus, ka varbuut maajup celjaa vinjai uzbruka kaads ljauns viirietis, taa kaa mums te pa labi pa kreisi dur cilveekus autobusos un uz ielas dienas laikaa, vai arii vinjai kaads gjimenes loceklis ir nomiris, bet visticamaak vinja atkal raud deelj sava bijushaa drauga, ko es nesaprotu, jo cik es to dzheku esmu redzeejusi vinjsh ir vaajsh un neizleemiigs puskoka leeceejs, kuram miilestiiba vienmeer ir otrajaa vietaa.
 
 
10 March 2013 @ 12:19 pm
 
ir labi buut vientulim un neiesaistiities sveshu cilveeku vaajpraatos, izraadaas tikai vientulis var saglabaat sapraatu.
 
 
10 March 2013 @ 05:22 pm
 
mani paarnjeema speeja atklaasme, ka cilveeks nemuuzham nevar pateikt to kaa juutas. taapeec maaksla un muuzika un kjermenisks kontakts ir daudz efektiigaaki izteiksmes un komunikaacijas veidi. jebkas, ko cilveeks domaa vai saka vai raksta ar vaardiem nav vinja, jo vaardi nav vinja, visi vaardi pieder kultuuras un laika garam. sarunas ir visneautentiskaakais komunikaacijas veids. cilveeki negrib runaat, vinji grib komuniceet. un visshausmiigaak ir domaat ar vaardiem, domaat par sevi ar vaardiem, tas ir kaa sevi aplipinaat ar greiziem pasaules pienjemeumiem un tam noticeet.
 
 
10 March 2013 @ 05:36 pm
 
man patiik buut vienai, jo tad es no sirds saprotu, ko es tieshi domaaju par pasauli. tad man pasaule izliekas daudz kraashnjaaka vai daudz dramatiskaaka, nekaa taa ir, un tas ir interesanti un patiikami. nogurums rodas ne jau no darba vai no pilseetas betona un baltaa trokshnja, bet no taa, ka apzinjaa rodas iespaidi, bet tie paliek ieslodziiti. un kameer tie ir ieslodziiti, tikmeer vinji tur skraapesies un neliks mieraa. tas ir kaa neesaat liidzi laukakmenjus gan praata gan sirdii. laukakmenjus, kas skraapeejas. tas izklausaas nenopietni, taapeec es izliekos, ka taas ir tikai pasakas.
 
 
10 March 2013 @ 06:29 pm
laiks  
man ir taada sajuuta, ka nekam, ko esmu uzrakstiijusi vai izdomaajusi nav bijusi noziime. ka nevienai stundai, ko esmu nodizivojusi, nav bijusi noziime, nevienam gadam. kur tas viss ir palicis velns vinju zina. tas ir tik absurdi un saapiigi, bet ko tur daudz, jaaturpina stumt.
 
 
10 March 2013 @ 08:05 pm
 
es dazhreiz uz sevi paskatos pagaatnee kaa uz beernu. es nezinu iisti vai kaa uz mazu beernu, vai kaa uz savu beernu, bet ar taadu sirsniibu un miilesitibu un liidzjuutiibu. manupraat, cilveekiem vajag uz sevi paskatiities, vabuut iespeejams tikai pagaatnee, ar taadu liidzjuutiibu. par to kaa vinji sevi rausta gabalos.
ai, un es juutos vainiiga, ka mani interesee un ir sirdssvariigi tikai atsevishkji pasaules cilveeki, un man ir zheel, ka svariigaakie to nekad neuzzina, un paareejie jaukie cilveeki ir vienaldziigi. tas ir tik diivaini, domaajot par cilveeku svariigumu individuaalaas dziivees. interesanti, vai dziivniekiem vinju sugas paarstaavji arii ir visaados veidos ekskluziivi svariigi.
ir tik gruuti panaakt kaut kaadu balansu un mieru, njemot verraa, ka katrs atsevishkjs cilveeks skataas uz pasauli no savas perspektiivas. man nedod mieru shis cilveeku jautaajums. es nezinu vai tas Zaratrustrs vai kaa vinju sauca bija vienaldziigs muljkjis vai vieds.