melnbaltalapsa

Par bijušo Tevi un esošo mani. Vai varbūt otrādāk?

Apr. 19., 2017 | 02:00 pm
No:: melnbaltalapsa

Tā, iespējams, visai iespējams, bija tāda pati diena kāda ir šodiena - saulaina darba diena, kurā visi steidzas darbos, bet pa ceļam piepaceļ galvu augšup un silda plakstiņus saules izlietajā siltumā. Gaida kādu enerģijas stimulu pēc garās ziemas. Vienkārši vajag.
Marts vai aprīlis. Ar spožu, bet vēl zobainu sauli. Kā sadurstīti zobeni stari krīt lejup un dur, dur. Iedur un paliek mikli silts. Elpa iedziļinās esībā.
Atceros , it kā tas būtu noticis vien šorīt. Pazib atmiņās tāds mirklis un tad Tu ņem, apsēdies ar izdilušajiem džinsiem uz cietās koka dēļu grīdas, paņem rokās portatīvo datoru (tieši to pašu, kuru toreiz, pirms gadiem trijiem, četriem..) un raksti. Izraksti sevi laukā.

Nesos uz autobusu. Melni puszābaki septiņi centimetri augstumā. Melni svārki, kas knapi nosedz to, kam būtu jābūt nosegtam. Melna žakete, kas samtaini apskauj tievo augumu un izceļ šmaugo vidukli, kas tādai deviņpadsmitgadniecei kā man, tik ļoti raksturīgi. Tumši brūni mati viļņos krīt pār pleciem. Melni krāsotas acis, līnija zem un virs tām. Melnas, biezas uzacis.
Un es staroju. Eju taču satikt viņu. Viņu, kuru esmu netīšām noskatījusi kādā sociālajā portālā ar super nosaukumu. (žēl, ka tas brāļu un māsu portāls vairs neeksistē..).
Viņu, kurš fotogrāfijā izskatās kā no rokmūzikas žurnāla vāka. Viņam ir skaista grebene. Acis. Skaisti sejas vaibsti un vispār, es esmu iemīlējusies cilvēkā, kuru galīgi nepazīstu. Zinu tikai to, ko redzu fotogrāfijā. Zinu, ka viņš ir pazīstams bundzinieks kādā no Lv grupām.
Un es dodos viņu satikt. Tieši es. Sirds lec pa muti laukā un,ja neelpotu, kļūtu ar čūsku mēlēm laukā no smadzenēm. Bet es elpoju. Es elpoju. Pirmo reizi brīvi. Esmu izvēlējusies iemīlēties.
Un cik patīkami bija dzirdēt viņa balsi pa telefona mikrofoniem. Skaisto balsi. Parunājāmies starp lielo apmulsumu un lielo interesi savā starpā. (vēlāk viņš man stāstīs cik grūti viņam esot bijis saņemties, lai man piezvanītu. Divdesmit septiņus gadus vecs kautrīgums.)

Tur jau viņš ir. Pie Unversālveikala Centrs. Ar gerberu pušķi rokās. Tādā skaistā kompozīcijā izveidots. Gaišā apģērbā pretstatus manam melnajam. Nav grebenes. Vismaz ne tādas kā fotogrāfijā. Bet ir tas pats skaistais smaids, kas fotogrāfijā. Mēs dodamies dzert tēju uz bāru, kas mūsdienās - šodien vairs neeksistē. Zinu tikai ielu, ja ietu pa to šodien - atcerētos precīzi vietu un varētu jums pateikt, ka tas bija tieši šeit.
Bet toreiz tā vieta bija un cik ļoti man patika. Tikai vēlāk uzzināju, ka viņš tur mani aizvedis, jo tur strādāja viņa iepriekšējā draudzene. Sak', lai jau redz, ko palaidusi garām. Lai jau redz pret ko nomainīta. Kā apģērbs nomainīts pret jaunāko modes kliedzienu.

Kliedziens bija man, jo ai, kā man te patika. Man patika arī nākamā vieta uz kuru devāmies. Tā šodien, strap citu eksistē, bet es tur nesmu spērusi savu kāju, kopš neesam vairs kopā. (Cik skaisti skan vārds kopā.. Vai mēs tādi kādreiz maz bijām tādi? Iet zem rokas, gulēt vienā gultā, pārgulēt? Vai tas skaitās kopā? Kopā, ja nerunā par nākotni un nekaļ kopīgus plānus rītdienai..? Kopā, ja ir doma: ''Tikai nepierodi pie manis, tikai nepierodi..)

Viņš toreiz, pirmo reizi kad tikāmies, aizveda mani mājās, tad, kad biju nokavējusi autobusu. Neatceros šīs automašīnas marku, ar kuru pirmo reizi viņš vizināja, bet tā visnotaļ bija viena no, jo vēlāk gadu gaitā viņš vizināja mani ar Volvo un BMW. Draugu mašīnas, jo pašam tās tolaik nebija. Arī šī, ar kuru tiku nogādāta mājup bija viņa drauga autiņš. Foršs sporta autiņš.

Ieaicināju viņu savā istabā un, kad viņš ar savu plaukstu pieskarās manas istabas loga stiklam, atstājot uz tā plaukstas nospiedumu, es nodomāju, ka Ai, cik labi viņš te iederas - manā istabā un manā dzīvē. Pirmais skūpsts pie ārdurvīm un viņš bija projām.
Ai, kā visas turpmākās dienas es gaidīju līdz viņš man uzrakstīs tajā portālā ar super nosaukumu. Sagaidīju. Viņš strādāja naktīs un pa dienu gulēja, bet es dienās nestrādāju, bet naktīs gulēju.
Tāds arī bija viņs rakstītais teksts: ''Uzmini, kurš tikko pamodās?''

Pēc pāris dienām es aizbraucu pie viņa. Pirmo reizi. Visu pirmo reizi. Viņa rokās, apskāvienā un acīs es biju laimīga. Nenobijusies laimīga. Sekss ar viņu bija oh,ou, wouw. Šķiet, līdz ko apgūlamies tikai viens otram blaus, tā dzirksteles uguņoja un sariesās karstums.
Un tā vienmēr. Līdz pēdējam. Es teicu sekss (?), es domāju mīlēšanās. Divas dažādas lietas ko darīt, ar ko nodarboties.

Es braucu pie viņa. Viņš pie manis. Es dzīvoju pie viņa dienas trīs - četras. Un tad atpakaļ savās mājās. Ilgas telefonsarunas, kopīgi koncerti, tas foršais klubs, kur es biju kā savējā (arī starp citu vairs nav sastopams ģeogrāfiski), viņa ierakstu studija, draugi, ar kuriem man bija par ko runāt, videoklipu uzņemšanas laukumi, mūzika,ko klausījāmies kopā un atsevišķi esot, filmas, multfilmas, dokumentālās filmas, Vampīra dienasgrāmatas, kuras es skatījos kamēr viņš strādāja naktīs un nebija man blkaus, viņa pēcapstrāde darbiem, kamēr es sēdēju dīvānā uz rakstīju pierakstus, ēšana ārpus mājas, ēšana mājās un biezputras gatavošana, viņa māte, kurai bija viedoklis par mani, tēvs - tik ļoti viņš pats, lai arī viņam negribējās to atzīt, māsa, māsas meita, māsas draugs, kaķis melns kā vismelnākā nakts, vannasistaba ar milzu vannu, kāpšana pāri vārtiņiem, lai tiktu sētā. Un, ai, kā es biju iemīlējusies. Pag, nē, es mīlēju.

Šāds attiecību modelis pastāvēja gadus trīs, četrus. Es izaugu. Es izaugu viņa acu priekšā. Un viņš ļāva man izaugt. Viņš ļāva man dzīvot un izdzīvot. Ļāva kādam citam nozagt manu brīvo laiku.. Vēlāk viņš mani bildināja. Man likās, ka pareizāk būs pateikt nē.
Es izaugu. Viņa acu priekšā, bet bez viņa klātbūtnes. Kā tur bija: ja acis neredz, sirds nejūt? Pazudām viens no otra ar laiku.

Es dzīvoju. Un ticu, ka viņš ir laimīgs. Es, gara acīm, redzu viņu laimīgu, kaut mana sirds ir aizmirsusi viņa reālo izskatu, saglabājot viens skaistas, siltas un spožas atmiņas. Laimīgs. Mēs apsolījām viens otram, ka būsim laimīgi.

Link | Skatīt visu?


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: