Man pašai savas cigaretes - Komentāri

About Komentāri
20. Septembris 2024 - 14:57
Haha, jā, ar Phd dabū nevis par zināšanām, bet par mazohisma un pašam sev pāri darīšanas līmeni. Jocīgi, ka tā. Piemēram, strādājot ļoti labi var tikt ar visiem lielajiem informācijas apjomiem galā, režīmu un rezultātiem, tikai phd ir kaut kāds ļ. īpašu elementu kopums, kas rada īpašu traumu.* Nemotivē arī tas, ka akadēme šobrīd galīgi neizskatās apetitlīga, lai neteiktu vairāk (gaidu ar maisu maģiskās pārvērtības, kad institūtu darbiniekiem nebūs jāraksta projekti, lai nodrošinātu sev algu (nesaprotu, huļi viņi to dara caur universitāti, nevis uzreiz sev pa taisno?), vai pašiem jāapmaksā autortiesības, tulkojumi u.c. starptautiskajām publikācijām, kuras lai pēc tam pats lasītu, ir jāsamaksā (un kas tāpat nogrimst tajā melnajā tūkstotī makulatūras gūzmā).


* man šķiet, ka tas kaut kāds "nabassaites pārgriešanas" moments, kur no vienas puses ir jāierakstās sistēmā un jāatdod gods pačotu struktūrai, no otras puses - jāestablišē sevi kā autonomu entitāti, kas ir iespējams tikai "nogalinot tēvu". Un, ja vēl paralēli ir citas lietas (ģimene, maizes darbs u.t.t.), tad šis izšķilšanās moments ir dubultā stresains.
... vai arī tas tā, kamēr esi maziņš, piem., kad diseni neraksti zaļš no nullītes, bet esi degunu nedaudz jomā apsildījis, viss šķiet daudz vienkāršāk un iespējamāk (vismaz psiholoģiski).

Tā kā es savu pusdarīti visdrīzākais arī kaut kad pabeigšu :D Savā ritmā un nodabā. Kas laikam ir pret visu akadēmisko un kolektīvo zināšanu radīšanas/verificēšanas principu, bet, nu, kā jau minēju - akadēme savā šī brīža stāvoklī man rādās diezgan atbaidoša un novēlu tai gaišu, tīru un saturīgu transformāciju drīzā nākotnē, lai nopietni dotu sūdu par tās vēlmēm un vajadzībām :D
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba