Man pašai savas cigaretes - lasu "kad gos smei"

About lasu "kad gos smei"

Previous Entry lasu "kad gos smei"31. Jan 2013 @ 09:49 Next Entry
(Un Tu?)
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 31. Janvāris 2013 - 12:08
(Link)
nav tā, ka manierīgs stils tas ir tad, ja Ernštreits raksta lībiešu valodā, kuru ir mācījies mākslīgi, bet Heli Lāksonenai viņas dialekts ir dzimtais un patiesais, un par "stilu" kļūst tikai tad, kad ir iztulkots un tiek pārdots?
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 31. Janvāris 2013 - 12:17
(Link)
sāksim ar to, kas "dialekts" vispār ir? arhajiskāks, raupjāks valodas veids. tikmēr tā sauktā "literārā" valoda attīstās, aptver arvien vairāk dimensiju, spēj rezonēt ar daudz perifērākām cilvēka dvēseles daļām.
es nesaku, ka dialektā, ja cilvēks ir ļoti prasmīgs, nevarētu radīt izcilu mākslu, bet teiksim šajā gadījumā es tādu neredzu. man ir sajūta, ka dzejniece rakstot kļūst vienkāršāka nekā viņa ir ikdienā. un tad vēl tās cepurītes...acīmredzams manierīgums, tēla veidošana ("attēls no uzstāšanās madonas kultūras namā"). tas ir šovbizness.
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 31. Janvāris 2013 - 12:23
(Link)
es piekrītu par šovbiznesu un cepurītēm, bet ne, ka dialekts būtu raupjāks un to nevarētu attīstīt, tieši rakstot. es nezinu, vai viņa kļūst prastāka. bet man jau nav pašas grāmatas.
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 31. Janvāris 2013 - 12:22
(Link)
labi, es te negribu iekrist snoba žanrā, vienkārši ir lietas kas dvēseli ceļ, un lietas, kas velk zemē, un tā ir vienkārši tāda sajūta, argumentus es piemeklēju pēc tam.
(Un Tu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba