Man pašai savas cigaretes -

About  

Previous Entry 18. Apr 2012 @ 09:03 Next Entry
Vakar biju uz Voiceku. Patika tikai pēdējā aina. Ja visa izrāde būtu tādā - nosacīta, bet emocionāla, būtu lieliski. Vispār tā pēdējā aina varēja būt arī visa izrāde. Cilvēks, kuram pārvelk strīpu. Un viss. Man pietiktu, bet visa tā ņemšanās ap sīkumiem, lelle ratiņos, rozes pārnēsājamās, sociālā un mākslas kritika. Ai. Un, ja Mirušajās dvēselēs pārsteidza aktieru ansamblis, tad šoreiz bija sajūta, ka visi maldās savās trajektorijās īsti nesaprotot, kāda tad ir izrādes trajektorija.

Un kāpēc tā izrāde ir jāspēlē Nacteātra zeltītajā inetrjerā? Rīgā taču var izvēlēties urbānas vides pēc patikas un darboties tur. Iespējams, ka tad tā iegūtu kaut mazliet patiesīguma. Ja spēlētu viņu mazā mazā istabiņā milzīgas noliktavas vidū.

Vārdu sakot, man pēc izrādes palika tāda melīga un vecišķa teātra sajūta.
(Un Tu?)
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 18. Aprīlis 2012 - 10:10
(Link)
Nu, lūk. Tieši manas domas.
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 18. Aprīlis 2012 - 11:06
(Link)
Un nav tur nekādas jaunas teātra valodas, vien vecu "frāžu" kompelācija. :)
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 18. Aprīlis 2012 - 11:13
(Link)
jā, man arī tas viss likās tieši "vecmodīgs".
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 18. Aprīlis 2012 - 16:42
(Link)
Nezinu neko par jaunākajām teātra valodām, bet tieši kaut kāds "vecmodīgums" tajā visā man šķita aizraujošs - nu tādā Mehāniskā apelsīna vai Rūtentāla mīmu garā, kas paši par sevi ir vienkārši kaitinošas parādības, bet brīdī, kas kaut kas tāds tiek izmantots kādas citas kaitinošas lietas raksturošanai (mans skaidrojums pašam sev ir tāds, ka tas viss ir vienkārši komentārs par laikmetīgo mākslu un galeriju kultūru), ir interesanti un rodas kaut kāda jēga. Izrāde, kas ir tik mokoša, ka slepkavības izlikšana publiskai apskatei kļūst bezmaz vai par atvieglojumu.
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 18. Aprīlis 2012 - 19:36
(Link)
skaidrs, ka tas bija koments par laikmetīgo mākslu. mēs ar Eihi visu laiku saskatījāmies, jo hahaha paši par to tagad izrādi taisām un paralēles bija nepārprotamas, bet vismaz man nenostrādāja tā frāžainība. nolasījās, bet nenostrādāja, nesaslēdzās, nesavilkās dūrē, kas ieblieztu kaut kur pakrūtē.
(Un Tu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba