Man pašai savas cigaretes - stundas

About stundas

Previous Entry stundas30. Maijs 2003 @ 08:43 Next Entry
Vakar maya skatījās jau [info]skuka pieminētās "Stundas". Manuprāt, laba filma, kuru ir vērts redzēt vēlreiz. Un visticamāk nevis tāpēc, lai precīzāk pamanītu režisora spēles ar detaļām (rožu, vāžu, vārdu, skūpstu u.c. ceļošanu laikā), bet ļautos laikam, kura stundas, minūtes, sekundes māca tagadni...t.i. dzīvi. Ikviena dzīves imitācija, pat literāra (cenšanās vārdos notvert puķu krāsu un smaržu esamību kāda rokās, dvieļa nogulšanos uz pleca u.t.t.) ,ir nolemta nepilnībai t.i. neveiksmei. Tā pārvēršas par grūti saprotamu, "nelasāmu" ne - dzīvu romānu, kura varoņu rīcība šķiet neloģiska un muļķīga. Romānu autoriem nepiedod nagu lakas izvēlēšanos 50 lpp. garumā un pēkšņas pašnāvības / aiziešanas. Toties nevienam nav tiesības nosodīt mūsu dzīves izvēles - galu galā to vienīgie autori un izlasītāji esam mēs paši.

Eh...iešu velreiz, tad arī kaut ko vairāk varēs uzrakstīt. :)

Starp citu grima mākslinieki pastrādājuši vareni - Kidmena tik līdzīga Virdžīnijai Vulfai, ka turpmāk man droši vien asociēsies, pirmkārt, jau ar šo lomu.
(Un Tu?)
[User Picture Icon]
From:[info]fragile
Date: 30. Maijs 2003 - 09:29
(Link)
noskatījos Stundas pāris mēnešus atpakaļ, un tā joprojām ir mana mīļākā filma.. mājinieki teica "skaidrs, tikai tu varēji šo izvēlēties"..
[User Picture Icon]
From:[info]vikings
Date: 30. Maijs 2003 - 09:52

Uiii...

(Link)
Ir jau taa, ka izlasot dazu cilveecinju txt iex SC ir taa savaadaak..
a ber jamo txt izlasot notikaas sinumureejais:
1. piezvaniiju uz videonomu un paprasiiju rezerveet
2. saaku ruupiigi paarasiit skukas un tavumureejos txt.. a vosj veel kaut kas liks apdomaaties..

3. secinaaju.. nickuja
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 30. Maijs 2003 - 10:07

Re: Uiii...

(Link)
Labāk jau nu aizej uz kino...un pamodini sevī savu sievišķo daļu. :)
[User Picture Icon]
From:[info]kas
Date: 30. Maijs 2003 - 11:37

Re: Uiii...

(Link)
To dara ieksh kino? 8:)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 30. Maijs 2003 - 11:46

Re: Uiii...

(Link)
Nē, to dara iekš sevis. Vienkārši ir lietas, kuru pilnīgākai uztverei nepieciešama sevis pilnīgāka sajušana. Tā kā stāsts ir par trijām sievišķīgām būtnēm (varbūt pat 4, bet šķiet, ka arī centrālajā vīrietī bija ļoti daudz sievišķības), tad vieglāk iespējams to sajust tieši caur femīno personības daļu.
Lai gan no otras puses dzimumi šajā gadījumā lielā mērā ir tikai forma. Vai varbūt nē? Interesanti kā domā Skuka?
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 30. Maijs 2003 - 12:18

Re: Uiii...

(Link)
Skuka domā, ka Kaningemam seksualitāte spēlē ļoti svarīgu, bet dzimums ļoti sekundāru lomu. Un, kā Tu pareizi atzīmēji, vīrieši viņam ir ļoti femīni, visa pasaule - sievišķīga, un, ja mēs nolaižamies līdz tādiem prastiem un planakniem terminiem, tad viņa varoņi ir lielākoties biseksuāli, bet - ja es mēģinu saprast viņu dziļāk - tad tas biseksuālisms ir vienkārši spēja mīlēt cilvēku (gan garīgi, gan fiziski) neatkarīgi no viņa dzimuma.
Kā jau minēju kaut kur iepriekš, es nupat laukos izlasīju citu viņa romānu "Māja pasaules malā" (krievu tulkojumā "Dom na kraju sveta"), un tas man ļauj šitā spriedelēt un uzskatīt, ka šī biseksualitāte nav nedz nejaušība, nedz perversija, bet saites... mīlestība.
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 30. Maijs 2003 - 12:29

Re: Uiii...

(Link)
ļoti labi - es tieši šito biju domājuse, bet vēl nebiju noformulējusi. :)
(Un Tu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba