Piektdiena, 2. Jun 2006, 10:06
Veloprieks

Tāds mans kopsavilkums par tiem riteņbraucējiem.
Man nav nekā personīga pert kādu atsevišķu indivīdu, kā arī velobraucējiem kopumā (nu ok neliekuļošu, pret kopumu ir gan!). Man arī pašam patīk pabraukāties ar velosipēdu. Pirms 2 nedēļām uzdāvināju arī dēlam bērnu dārzu beidzot jaunu divriteni, kurš tika nogādāts Limbažos pie omes, jo Rīgā, centrā ar to principā nav ko darīt! Rīga nav velosipēdistu galvaspilsēta un tas ir jāsaprot. Ir protams izņēmumi.
Velosipēdu kā transporta līdzeklu uz darbu, no darba, darba darīšanās, es redzu tikai celtniekiem, asvaltlējējiem, pastniekiem, kurjeriem un tamlīdzīgiem indivīdiem, taču ne jau biroju ierindniekiem. Es nezinu kā citur, bet manā iestādē jābūt ģērbušamies uzvalkā, nesmakojošam pēc sviedriem, koptam. Gribētu redzēt kāds varētu izskatīties cilvēks, kas braucis ~10 km uz darbu uzvalkā un nedod Dievs vēl lietū.
OK, sūds par teoriju, tagad nedaudz prakses:
Ne reizi vien man kāds atsaldēts sportists ir panesies garām pa pa ietvi tā, it kā liktos, ja viņš būtu bijis 10 cm tuvāk, būtu ļoooti sāpīgs crash. Šādos brīžos atliek vien noskurināties un pārvarēt vēlm velobraucējam, kurš jau sen ir tālumā, dot bietē.
Draugam nozaga, nē drīzāk nolaupīja telefonu brīdī, kad viņš pa to runāja. Noziedznieks uz velosipēda ātri braucot garām to vienkārši izrauj no rokām un pazūt tālēs pelēkajās (Rīgas centrā zilās tāles nav un nevar būt)
Velosipēdisti ir kā cirka burvju mākslinieka atribūtika - te ir, te nav, nē - drīzāk otrādi! Te nav, un pēkšņi ir! No kurienes? Velns (cirka burvju mākslinieks) viņu zin! Un tu pat nepaspēj acis pamirkšķināt, kā šis jau rāpjas nost no sabuktētās haubes. Kā viņš tur tika?
Tālāk, brauciens pa Brīvības ielu no Dzērbenes ielas krustojuma Juglas virzienā. Braucu pa labo joslu, apdzenu riteņbraucēju, pie nākama luksafora viņš pa labo pusi man pabrauc garām, es viņu apdzenu atkal, pie Alfas luksafora tas pats, es apdzenu vēlreiz un nostājos pēc iespējas tuvāk labajai malai, lai riteņbraucējs netiek garām un man viņš kārtējo reizi veicot piespiedu manevru nebūtu jāapdzen. Un tagad es esmu neiecietīgs, lecīgs šoferis, kurš neieredz velosipēdistus un kuram jānolauž spoguļi. Un par ko? Kurā punktā es pārkāpju noteikumus tā darīdams? Un kuros punktos noteikumus pārkāpj velosipēdisti apsteidzot mani pa labo pusi, braucot pa gājēju pārejām, šķērsojot un pagriežoties krustojumos pilnīgi ne pēc noteikumiem?
Neprasiet no manis īpašu attieksmi pret satiksmes dalībniekiem ar velosipēdiem, jo man viņi neko labu nav devuši un diez vai kādreiz dos, tik vienas vienīgas problēmas. Es pats svētdien iziešu no mājas, un pabraukāšos ar velosipēdu pa netālu esošo dārziņu masīvu.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 11:33
[info]dusk

1. Nebrauc tik ātri, mazāk lieto alku, mazāk svīdīsi (protams tas dziļi individuāli)
2. Ir darbi kur var ierasties free style
3. Ja tavs darbs ir tik kruts, tad tur ir duša. Es zinu dažus, kas aibrauc un ielien uzvalkā. Ja tu esi tik cimperlīgs, kā tu lv lietus laikā līdz auto aizbrien?
4. Tapēc jau pilsētā ir 50 km max :D Kas ir daudz par ātru daudzviet. Tev ir jāievēro citi dalībnieki. Patiesībā visa dzīves steiga ir tāds uzspūsts burbulis.
5. Es pārkāpšu noteikumus, jo pabrauc 1 dienu pēc noteikumiem sapratīsi, ka tas nav iespējams.
Ar cieņu,
riteņbraucējs

Piektdiena, 2. Jun 2006, 11:35
[info]dusk

Pilsēta ir viens vienīgs triāls (bedres, neparizi uztaisītas ietvju nobrauktuves), nerespektēšana no neviena satiksmes dalībnieku puses. Es esu pieklājīgs riteņbraucējs, tomēr mani ar dažreiz izved no pacietības.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 11:39
[info]maris

Tu esi nevis riteņbraucējs, bet riteņtraucējs :) Rīga nav piemērota velomāniem. Ja gribi respektu jāpārvācas uz Popi.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 11:45
[info]dusk

Nea zini, es te paburkšķeju. Tomēr bez bardaka būtu garlaicīgi. Es nevaru iedomāties rullēt 5 km pa garlaicīgu ceļu, a te tāds acion katrā krustojumā, jādomā kur, kā uzbraukt, ko, kā apbraukt, manevri ap gājējiem kuri ieraugot tevi nevis iet iesākto trajektoriju, bet raustās, auto kuri tevi piespiež, a bet tu iesper pa durvīm ar kāju vai tamlīdzīgi (šon vienam iebraucu durvīs, tāds nagļaks). Tāds interesants relax no ikdienas.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 11:52
[info]maris

A bail nav? Tipa durvīs skriet...

Piektdiena, 2. Jun 2006, 12:04
[info]dusk

Es pirms tam braucu ar rolleri. Vot ar to gan Rīgā ir sūdīgi. Un pēc tā ka 1 vasaras laikā nokļuvu 5cos!!! negadījumos pametu šo nodarbi. Vienreiz pat sanāca pasūdīgi. 2 bija gajēji nepareizā vietā nedzirdot skrien pāri braucamai daļai. Bļa un kur es aizkēru nogāzos un ieripoju pretējā joslā un tad man uzbrauca auto. 1 bija atvert durvis piebraucot un nepaskatoties. 1 piespieststs. 1 Pats dēļ bedres iebraucot smiltīs nostiepos. Spoguļu aizkeršana vai ka tevi piespiež pie apmales un visādus tādus vispār neskaitu.

A tā tici man ar laiku pierod un nejūt bailes. Ar riteni es tik 2reiz gājējiem esmu uzskrējis 1 reiz no autobusa izleca šoferis uz ietves pēkšņi. un vienreiz piegādātājs ielas stāvošo auto izgāja no priekšas 9vot piegādātāji un viņu auto man tracina). Un no kā baidīties, piemēram man ir bail sakropļoties, bet ne nomirt. Principā jāzin ir noteikumi un jāzin kā tu tos pārkāp. Un jābrauc ar galvu. Plus jāanalizē visu satiksmes dalībnieku soļi. Piemēram, apskaties vai auto parāda pagriezienu vari pārbraukt otrā sānā vai redzi tas līgojās to labāk piebremzējot apbraukt, vai deg sadaļā sarkanais, bet tur auto aizliegts griezties vari nepiebremzējot braukt pāri un tā tālāk.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 12:11
[info]maris

Principā jau tuvākajā laikā nekas būtiski nemainīsies.. Varbūt jāpārsēžas auto?

Piektdiena, 2. Jun 2006, 12:17
[info]dusk

Man nepatīk auto, ja nu vienīgi rally pa meža ceļiem tipa paviegls off road. Tāpat man nepatīk ar baiki, čoperi, bet gan saku vīī kvadracikliem, enduro (bet ne smagie).
Auto varēs paspēt pārsēsties, kad būsi labākā amatā un ģimenes galva vai tamlīdzīgi. Rīgā nav izdevīgi 1 cilvēkam auto. Teiksim es dažreiz nobrīnos, kā kāds mēģina uz bērnudarzu riteņsēdeklī sīko vest. Grūti braukt, pluss nobraucot no ietvēm tas sīkais tur tai plasmasā nieres jau atdauzīji galapunktā nonākot.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 12:21
[info]maris

Tad jā, labāk motociklu :) Skaļu! :)

Piektdiena, 2. Jun 2006, 12:24
[info]dusk

Mocis nav patīkams ikdienai, rolleri ir labāki un to ir daudz dažādi veidi. Protams lv visiem tik 1000 kubi un tad tik ar tevi runā.

Piektdiena, 2. Jun 2006, 12:06
[info]dusk

Puse velokurjeru brauc nenormāli stulbi, par neikdienišķiem braucējiem vispār nedomāsi. Es dažreiz apbrīnoju nafig tu tur ar riteni lien. Piemērs Salu tilts pa dienu (naktī to var darīt lai nesanāk problēmas ar visādiem bomžiem) braukt pa virsu? stulbums. Apakšā tam ir normāls veloceļš pasūdīgs bet ir. Vai kaut kādi pastulbi nogriezieni kaut kādos krustojumos.