malkolnsP - [entries|archive|friends|userinfo]
C1>C4

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[22. Maijs 2018|12:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkkomentēt

Comments:
From:[info]krishjaanis2
Date:22. Maijs 2018 - 14:12
(Link)
Mafiozie dienvidi tika savesti kārtībā Musolīni laikā, bet tagad kaut ko līdzīgu neviens negribētu, un jo sevišķi Eiropas Komisija. Turklāt mafiozajiem dienvidiem nav nekāda sakarā ar strukturālām eiro, bezdarba, migrācijas un globalizācijas problēmām: ES vaina, kā redzēsim turpmākajās nedēļās, ir tajā, ka tā sistemātiski traucē Itālijai savest sevi kārtībā ar radošiem un pragmatiskiem risinājumiem. Un kāpēc? - jo tas acīmredzami nav Vācijas/Francijas senilajās interesēs.

Manispēc lai LV dalība EU ir "simboliski-pragmatiska", varbūt tas bija vajadzīgs, varbūt ne (es teiktu, ka LV kopā ar Lietuvu un vēl pāris valstīm EU būtu bijis vajadzīgs iestāties tikai ap kādu 2008to-2010 gadu, līdzīgi Horvātijai), vēsture rādīs, bet ES nekādi nav vienādojama ar vēsturisko Eiropas kulturpiederību, un ekonomiski EU arī ir tālu no normālas eiropiešu ekonomikas ideāla. Bet ja tu domā mītu, ka EU kaut kā ir atturējusi Krieviju, tad vari nešaubīties - vienīgais izšķirošais un galvenais faktors, kāpēc Latvija joprojām skaitās "rietumos" ir NATO dēļ. Tāpat kā tieši NATO - nevis EU - ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pēckara Eiropā ir mazinājušies atklāta bruņota konflikta iespējamība.

Īstenot var visu, tikai jāgrib, un īstenot ir grūti, ja traucē augšas un iesīktsējuši pieņēmumi par 20.gs. un organizatorisko varu.