|
[May. 7th, 2019|02:21 pm] |
beidzot tiku pie lakšiem. ļoti garšīgi. paliela buntīte. tuvākās dienās būs lakši ar lakšiem lakšu mērcē. kāds zin, kā labāk pagatavot/ uzglabāt? |
|
|
Comments: |
Biezpiens ar lakšiem, lakšu pesto ir brīnišķīgs, lakši iecepti omletē, salātos ar citiem dārzeņiem un eļļu. Var pagatavot lakšu kefīru/paniņas sablenderējot lakšus kopā ar kefīru, kajenas pipariem, sāli. Ziemai var smalki sagriezt un sasaldēt, lai pēc tam pievienot zupām un sautējumiem. Var arī izkaltēt un ziemā pievienot dažādiem ēdieniem.
patīk, ka viņi garšo pēc ķiplokiem, bet maigāk. nezinu, cik tas legāli, bet āg.tirgū var nopirkt.
dārzā audzēt un to tirgot ir legāli. iet uz mežu un saplūkt ir nelegāli.
tad paaudzē! pirkšu no tevis.
man gan uz bāra letes nu jau ir. kaķīts pagrauza lakšus, laimīks guļ.
nu viš i daudzgadīgs augs. teorētiski varētu mēģināt uz balkona, bet viš tur ilgi nedzīvos...
tad jau es varu uz savas letes!
līdz šim tapa pesto, ar krējumu, omletē, sažāvēti, ar kefīru un tāpat zaļus. pat kaķīts ēda.:) to pesto ēd ar makaroniem? (gan jau tāpat karotēm izēdīšu)
Kopā ar jaunajām bietēm (drusku apceptām) un to pašu biešu lakstiem, pētersīļiem, nedaudz zaļajām vai melnajām lēcām un bulguru. Visu sajaukt ar citrona sulu, eļļu un sāli.
piedod, šis gan nedaudz pavilka uz augšu jau izlasot.:P par daudz visa kā, kas laps atsevišķi
Ok, var jau izvēlēties tās dažas atsevisķās lietas, piem. bietes un lēcas. | |