May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Posted on 2013.07.18 at 01:01
Fīlings:: relaxed
Tags: , , , , ,
Nu beidzot ari svaigāko ierakstu dabonu uzcept...

Sodien uztaisīju garšigu rīsu dāŗzeņu paēdienu pa lielam no tā, kas bija mājās sev un puišiem.
Un aizgāju lidz centram apskatities, vai tiesham te ir ta, ka nav, ko redzet, ka puishi saka. Pa lielam nav - vienigi to, ka ielas ir TUKŠAS!! Pilnigi tukšas, pat bērnu laukumā neviena bērna nav un tas ir zirnekļu apsēsts. Arī pa visu pilsētu gruti kadu atrast, vismaz kājinieku noteikti. Ar velo vel kaut kā var samanīt kādu. Arī veikali tukšojas. K a tie veikalnieki te izdzivo? Bet ciematā ir 5 partikas lielveikali. Funny, but true. Ari tur daudz pircejus nemaniju. D. it ka teica, ka shis ir laiks, kad sie tusejas pa kurortiem. Bet E. saka, ka ari citos gada laikos te nav ipashi savādāk.

Gribēju samainīt naudu no poundiem uz dāņu kronām un puišu aprunātajā Nordea filiālē dabuju to pasu atbildi, ko E. - viņiem nav skaidras naudas tai filiālē, bet pateica, kur varu to dabut.
Iegāju Sparkassē, jau pašā sākumā teicu, ka gribu poundus pret kronām. Viss ok, man iedod naudu, eju āŗā un lieku makā, kad pie manis pieskrien tas mainītājs un paziņō, ka sajaucis poundus ar eiro - man pienākas vairāk nekā iedots. Nu es arī nemaz nepārbaudīju, bet tik nopriecājos, ka Dānijā netiksu apkrapta. :D

Izlasīju parkā grāmatu lidz galam un mazliet kaut kas sak rezonēt un nak skaidriba par sevi.

D. šodien darbu beidza ātrāk un aizgājām uz ezeru. ~6 km gājiens. Bet nepeldējāmies, pavēss udens, vakars ar jau. Pa ceļam paēdām dažādus labibas graudus. :) Ezerā laipa iztapsēta ar paklāju - glauni, bet beigta zivs neiedvesmoja arī. Ejot atpakaļ redzējam zīmi, kas liecina par aizliegumu peldēt, bet par cik daniski nesaprotam, tad neiznam, kas un kāpēc - nofotografēju, lai mājas iztulkotu, bet gan jua vēlāk.

Aizsūtiju D. ari pēc jāņōgām - tās vnk noliktas uz ķeblīša ielas malā ar cenu virsū - tā pienemts Dānijā - vnk atstaj monētas kastē un ņem, ko kārojas. Seit gan kastes nebija. Bet pecāk, kad to skābums saka apnikt - sapirkām bananus un šoko kremu, viss tika saspaidits vienā putrā un noammāts. Paskats mikslim bija kā kkādiem tomātiem ar baklažānu vai kā, bet garšoja ok.

Bet šī ir jautra kompānija.

Previous Entry  Next Entry