Mirkļu konservācija - Ticiiba [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Ticiiba [4. Apr 2005|14:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkPiebilst

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:4. Aprīlis 2005 - 15:24
(Link)
ne jau iemaaciit ticeet. bet paraadiit, ka, luuk, ir arii shaada iespeeja, taads veids, kaa skaidrot lietas. mana attieksme pret ticiibas maaciibu peedeejaa laikaa ir kljuvusi manaami iecietiigaaka.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:4. Aprīlis 2005 - 15:52
(Link)
bet kaapeec tad tikai no kristiigaas ticiibas viedoklja (labaakajaa gadiijumaa)? varbuut man hinduisms tuvaax, a man te sabaazh galvaa par viskaukaadiem Zaalamaniem un sveetajiem Peeteriem, neapskatot ne Shivu ne Kali ne citus visai interesantus personaazhus. un kur tad latvieshu nacionaalaa identitaate? kur Peerkons, Uusinsh?
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:4. Aprīlis 2005 - 19:30
(Link)
kāpēc-tu pats labi zini :) tāpēc, ka vairākumam ticīgo lv iedzīvotāju šī ticība tomēr ir kristietība, un oficiālā lv baznīca (vai kā lai to nosauc) arī tomēr ir kristīgā baznīca, nevis hinduisti. personīgi man nebūtu iebildumi pret ieskatu arī citās reliģiskās sistēmās. bet cik var vispār nopietni runāt par skolas programmas kvalitāti, ja n gadu desmitus pēc kārtas skolēni, teiksim, sūkā tās pašas literārās fosīlijas un raksta garlaicīgus sacerējumus par tēmu spīdola raiņa lugā uguns un nakts utt.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:5. Aprīlis 2005 - 12:58
(Link)
nu ok, un ko taadaa gadiijumaa dariit ticiigam cilveekam NEhinduistam, ja vinsh ir katolis, bet pasniedzeejs(-a) ir luteraanis vai pareizticiigais vai sliktaakajaa gadiijumaa baptists (es gan nezinu kaadas tur taas principiaalaas atskjiriibas, bet gan jau ka ir)? beigas ir, manam nabaga beernelim ir saskalotas smadzenes
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:5. Aprīlis 2005 - 13:08
(Link)
nu nav jau taas atshkjiriibas TIK principiaalas. piem, luteraanji, atshkjiriibaa no katoljiem neatziist klosterus un tml. taadaa liimenii ir taas atshkjiriibas. pienjemu, ka vispaariigaa kristietiskaas ideologjijas izklaastaa to vienkaarshi neskar/vareetu neskart.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:5. Aprīlis 2005 - 13:15
(Link)
nu ja, tagad mana meitinja, kaartiiga katole izdomaajusi kljuut par dieva liigavu un iet klosterii, bet skolotaaja, maita luteraane vinjai iestaasta, ka tas neiet krastaa :D skrobe :D
lai izvairiitos no taadaam fishkaam vieniigais veids ir pasham skolotaajam nepiedereet nevienai konfesijai. bet katras bazniica tak centiisies iebaazt peec iespeejas vairaak sev paklausiigos sunjukus beernu smadzenju skaloshanai. religjija ir bizness un kur grozaas nauda tur ir netiiras speeles.