Mirkļu konservācija - Kobeins un religjija [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Kobeins un religjija [3. Aug 2005|11:46]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Skaņas |Ozzy Osbourne - Perry Mason]

Nesen paskatiijos filminju "Teen Spirit - Tribute to Kurt Cobain", baaaaaa, speeciigi! Cik daudziem cilveekiem (un man taj skaitaa) vinja muuzika bija praktiski viss, kas dziivee ir - vieniigaa gaisma tunelja galaa. Ok, var diskuteet par to kaads vinsh bija cilveeks utt, bet es vinju nepazinu, es klausiijos tikai to muuziku. Aizgaaja vinsh laiciigi, bet tomeer zheel. Joprojaam diivaini atcereeties kaa mana klasesbiedrene raudaaja, kad ziimeeshanas stundaa kaads ienesaas klasee ar aviizi un pazinjoja, ka Kurts ir miris. Joprojaam diivaini atcereeties kaa barinsh puishu vinja naaves dienaa gaaja uz skolu sniegbaltaas dreebees, seerojot, jo ikdienaa neesaaja tikai melnu. Joprojaam diivaini atcereeties meegjinaajumus speeleet taas dziesmas uz gjitaaras ar 2aam iztruuxtoshaam stiigaam.

Aiz neko dariit mekleeju informaaciju par religjiskajaam kustiibaam un uzduuros taadam kristietiibas novirzienam kaa kataari. Vispaar interesanti chibriki - vegjetaarieshi, kas tic reinkarnaacijai un, preteeji taa laika valdoshajai katolju bazniicai, uzskata, ka sex ir ok, ka tikai nav peecnaaceeju. Askeeti un gnosticisma piekriteeji, skjiet man vinji pat buutu simpaatiski, ja shis novirziens buutu nodziivojis liidz muusdienaam. Visi pasakam paldies katolju bazniicai par vinju puulinjiem nepieljaut pagaanisma uzplaukumu un masu slepkaviibaam, lai tikai neviens neapshaubiitu pareizaas bazniicas dogmas :) peedeejais teikums jo iipashi domaats [info]heartstripper :)
LinkPiebilst

Comments:
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:3. Augusts 2005 - 12:01
(Link)
A kāds ar mani te sakras vispār? ;) Stiprākais un varenākais parasti ilgāk dzīvo.. Bet neviens jau neapgalvo, ka šis stiprais un varenais būtu absolūts.. Nekad dzīvē!

Atceros, kad nomira Kobeins, raudāju. Baigi pārdzīvojām. Tagad, kad to atceros, nesaprotu - kāpēc.. Kaut kas mistiski piesaistīja toreiz pie viņa mūzikas. Tas bija Spēks.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 12:05
(Link)
ar tevi sakars taads, ka negribaas, lai praatiigiem cilveekiem smadzenes skalo. vienk kad pienjem/nepienjem to ko tev saka tie maaciitaaji/maasa atceries, ka shios viedoklis nav vieniigais. pareizais vai nepareizais - to jau tev pashai jaaizlemj.

un Nirvana nebija speeks, Nirvana IR speeks :D
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:3. Augusts 2005 - 12:10
(Link)
Nesatraucies, neviens neskalo. Es neatzīstu baznīcu kā institūciju. Tur i daudz bull shita. Bet šādas tādas patiesības tur ir un kā vēl ir! Ar savām zināšanām daudz atklāsmju pa pāris pēdējiem mēnešiem ir nākušas.
Man nah*** to grēksūdzi un katru svētdienu baznīcā! Veee! Bet tās idejas.. Dažas bija labas, jo māsa tiešām tāda progresīva! ;) Sapinās ar manām domām un radās atziņas..
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 13:27
(Link)
katraa religjijaa ir savas labas fishkas, preteejaa gadiijumaa taam nebuutu piekriteeji. gan jau ja ietu pie musulmanjiem, buddistiem, juudeistiem vai saatanistiem, arii vinji izspljautu paaris veertiigus domu graudus :)
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:3. Augusts 2005 - 13:33
(Link)
Tieši tā! Tādēļ jau krāju zināšanas no visa padruskai.. Daoisms, budisma visādi novirzieni [sektas], Rēriha mācība/Dzīvās Ētikas mācība, kristietisms, luterānisms, pareizticīgie, krišnaīdi, ateisti, sātanisti, komunisti.. Tā pamazām rodas kaut kāda kopbilde..
[User Picture]
From:[info]kr15h
Date:3. Augusts 2005 - 12:24
(Link)
Murgs kaut kāds. Nolikt kaut kādu Kobeinu sev dieva vietā. Nemeklē reliģiju! Meklē pats sevi!
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 13:31
(Link)
1kaart - nevis kaut kaadu Kobeinu, bet Kurtu Kobeinu :D
2kaart - reaali domaajoshi cilveeki diez vai liktu dieva vietaa depresiivu, paranoidaalu narkomaanu, bet nevar noliegt, ka vinja muuzika ne tikai ietekmeeja roka veesturi un atdziivinaaja to no pelniem, bet arii uzrunaaja pietiekoshi daudzus cilveekus.
3kaart - es sevi esmu atradis - tepat uz kreesla vien esmu.
4kaart - ja nemekleet religjiju, tad kaapeec gan mekleet jaunus vai labi aizmirstus vecus maaxlas virzienus, literatuuras shedevrus, veestures faktus. vai labaak ir nemekleet neko un iebaazt galvu maisaa? religjija ir neatnjemama kultuuras un veestures sastaavdalja. es pat teiktu taas svariigaakaa sastaavdalja tieshi viduslaikos.
[User Picture]
From:[info]evy
Date:3. Augusts 2005 - 12:27
(Link)
njaa, atceros ka bij man draudzene - reaala kurta fane.mees pat kurta dzimshanas dienu gaajaam reiz svineet - pludmalee ar "merkuurinju"(bij taac brendijs kaadreiz populaars, varbuut veel taga ir...?)un kolas pudeli...sen tas bij, bet jauki atcereeties :)))
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 13:32
(Link)
merkurs skjiet veel joprojaam ir.
[User Picture]
From:[info]nenormaaliigaa
Date:3. Augusts 2005 - 13:41
(Link)
visi par to Kobeinu vien,Kobeinu vien - a es par kataariem: mosh, man padomaat par vinju atdziivinaashanu? vai tad maz viegli ietekmeejamu cilveeku,kas fanaatiski skrietu pakalj religjijai ar tik patiikamiem noteikumiem? un ja nu Dieva engjelis zemes virsuu ir Kobeins... iecelsim vinju par engjeli, pievienosies arii visi paareejie shodienas komenteetaaji-Kobeinfani. ;)
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 13:46
(Link)
atdziivinaat jau tu protams vari, ir tikai viena probleema - katolji izniicinaajushi praktiski visas lieciibas par kataaru uzskatiem kaa taadiem, liidz ar to buutu driizaak jaarada no jauna, nekaa jaatdziivina.
principaa jau par kataaru peectechiem vareetu savaa zinjaa uzskatiit hipijus - vegjetarisms, ticiiba reinkarnaacijai, briivaas miilestiibas principi. vieniigaa atskjiriiba laikam ir taa, ka kataari uzskatiija, ka visa materiaalaa pasaule kaa taada ir ljauna, hipiji gan laikam nee. aaaaa, nu jaa, veel diez vai kataari piipeeja zaali.
[User Picture]
From:[info]nenormaaliigaa
Date:3. Augusts 2005 - 13:55
(Link)
ok, nu var jau to visu mazliet paardomaataaku - lai neiet pretrunaas. un jaa... nosaukumam obligaati nav jabuut Kataari. tas mieriigi var but Kobeini :P
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 14:06
(Link)
idejas kaa maajas, ja tikai pati nebuutu blonda :)
[User Picture]
From:[info]nenormaaliigaa
Date:3. Augusts 2005 - 14:11
(Link)
izaudz liidz maniim un manaam maajaam :P tad paspreegaa :P
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Augusts 2005 - 14:30
(Link)
eu eu eu, kur lien bez vazeliina?
[User Picture]
From:[info]nenormaaliigaa
Date:3. Augusts 2005 - 14:40
(Link)
u know - man patiik shauras un mazas vietas :PPP
:* ;)
[User Picture]
From:[info]nenormaaliigaa
Date:3. Augusts 2005 - 14:16
(Link)
speaking of - kas vainas blondiineem?
[User Picture]
From:[info]asaa
Date:3. Augusts 2005 - 19:01
(Link)
man arii Kobeins ir ljoti miiljsh un tuvs :)
[User Picture]
From:[info]redeemer
Date:5. Augusts 2005 - 12:03
(Link)
vai filma ir tieši ar tādu nosaukumu "Teen Spirit - Tribute to Kurt Cobain"?