Ctrl + Alt + Delete - 4.diena Krk akmeņu pludmales [entries|archive|friends|userinfo]
LiZii

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

4.diena Krk akmeņu pludmales [Aug. 21st, 2013|05:35 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Tikko no rīta atveru acis, tā Jānis saka: "Astoņi nāk!" Uz ko man nekā cita nav ko atbildēt, kā jautāt: "No kuras puses?"
Šodienas "ēdienkartē" saule, bangojoša jūra un daudz vēja!
Jāsaka, ka pēdējās divas dienas šeit pūš tāds vējš, ka liekas, ka matus no galvas varētu nopūst. Pludmalē tas rezultējas ar pa gaisu lidojošām cepurēm un saulsargiem kopā ar to īpašniekiem, kas nevēlas tos pazaudēt. Un tomēr, ņemot vērā, ka šodien debesīs nav neviena mākoņa, tad šāds vējš lieti noder, ja ir vēlme sauļoties, bet karstuma izturība vēl nav uztrenēta.
Tā kā šodien pludmalē nepārtraukti brēca viens putns, tad atļaušos pieminēt, ka visādi citādi dabas ziņā bagātā Krk'a tomēr nevar lepoties ar skaistiem dziedātājputniem! Cerīgi teikšu, ka vismaz tie, kurus mums ir nācies dzirdēt, zāģē kā motorzāģi vai brēc tādās mokās, it kā tiem rīkli kāds grieztu pušu. Tā kā cikādes vakaros te īsti nedzied, tad vienīgā cerība vakara idilles nodrošināšanai ir cerēt, ka visi putni vienkārši aizvērsies un ies gulēt laicīgi.
Jāpiemin vēl kāda būtiska izmaiņa, kas skārusi mūsu ēšanas paradumus! Ja Rīgā Jānis brīvprātīgi-piespiedu kārtā ēda par mums diviem (t.i. par sevi un to, ko es nevaru apēst), tad šeit viss ir mainījies. Šobrīd Jānis brīvprātīgi (atzīmēju, ka NE-piespiedu kārtā) pārtiek no saules siltuma, svaiga gaisa un reizēm arbūza! Turpretīm man šāda veģetēšana nav pa prātam un pa vēderam, tādējādi es ēdu par mums diviem. Varētu arī par trim, jo šobrīd mana apetīte sasniegusi līmeni, kad varētu apēst "ziloni" (bet ne astoņkāji) un vēl mazbišķiņ! Kā šī nutrīcijas revolūcija atspoguļosies uz svaru kausiem, redzēsim, atgriežoties LV.

P.s. PĒTNIECISKIE DATI
Tā kā mūsu pašreizējās mājvietas gultas platība pārsniedz pat Rīgā pieejamo un tā kā šeit spilveni ir gareniski izstiepti, tad nakts pētniecības ietvaros ir izdevies noskaidrot, ka Jānis prot gulēt tikai uz spilvena malējiem stūriem un nekad neguļ spilvenam pa vidu! Tas nozīmē, ka pie esošo spilvenu garuma, Jānis, katru nakti griežoties no vieniem sāniem uz otriem, pārvar ievērojamu attālumu. Bez tam šī atklājuma sakarā atskārtu, ka, ja tiktu realizēta mammas ieteiktā ideja nopirkt vienu garu spilvenu mums abiem - pāri visai gultai, tad Jānis spētu gulēt tikai uz viena sāna, vienā gultas pusē! Protams, ja pieņemam par faktu, ka viņš pie nepieciešamības neizdzīvotu mani no manas gultas un spilvena puses!
Šie pētniecības dati arī atklāj, kādēļ man no rītiem nāk vairāk miegs nekā Jānim! Kamēr viņš, lai arī pārvarot šķēršļus un ceļojot pa sava spilvena platuma un garuma grādiem, guļ, tikmēr manas miega stundas pagaist datu ievākšanas procesā!
linkCtrl+Alt+Delete

Comments:
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:August 21st, 2013 - 08:35 pm
(Link)
:)