chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 2nd, 2023|05:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vēl, es beidzot varu definēt, ko es domāju sakot, ka kapitālisms ir sūds.
kapitālisms ir uzskatu sistēma, kur peļņa ir pirmajā vietā. no tā izriet arī "klientam vienmēr taisnība", grind culture, workism utt.
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:September 2nd, 2023 - 07:04 pm
(Link)
Kas nestrādā, tam nebūs ēst.
From:(Anonymous)
Date:September 2nd, 2023 - 09:44 pm
(Link)
vai tu runā par peļņu vai naudu kā tādu?

varbūt es domāju tikai par lingvistisku niansi, tomēr peļņa, manā skatījumā, varbūt jebkāda atlīdzība, kuras dēļ tās saņēmējs var dzīvot mazliet foršāk, drošāk, mierīgāk, t.i. kaut kas ko tu esi NOPELNĪJIS par savām pulēm, enerģiju, centību, zināšanām, profesionalitāti u.tml.

manuprāt, tiešais kurss dziļās auzās sākas tad, kad paliek pofig par lietu pēc būtības un aiziet domāšanā, ka bez naudas nekas nav iespējams un nenotiks, visbeidzot uzliekot cenu pat tam, kam piešķirt naudisku vērtību NAV IESPĒJAMS (piemēram, stāsts par jaunajām māmiņām ASV, kurām jau tā milzīgajā rēķinā dzemdību pakalpojumos tika iekļauta pozīcija par jaundzimušā piekļaušanu savam ķermenim) un visi gadījumi, kuros paša labklājība un ērtā dzīve turas nevis uz paša nopelniem, bet citu apkāšanas.

man ir bijusi tikai viena priekšniece, kas svēti ticēja, ka klientam vienmēr taisnība, un viņa reāli bija iesēdusies ērtā pozīcijā, nebūdama tā, kurai nācās kaut ko sarunāt ar šiem "vienmēr taisnajiem" eņģelīšiem.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 3rd, 2023 - 08:42 pm
(Link)
peļņa as in "profit", nevis "pay"