skaistulis -
linki up
Monday, May 16th, 2011 08:40 pm
par tiem trakajiem grozījumiem attiecībā uz pabalstiem and such es neko daudz nezinu, so..
bet par mācībvalodu valsts skolās laikam gan kaut ko pateikšu
lūk: (:))
būdams pārmaiņu laika upuris, pusi no pamatskolas gadiem pavadīju izteikti krieviskā vidē, pusi izteikti latviskā vidē
esmu redzējusi bērnus krievu skolās pirms 10 gadiem, redzu bērnus no bilingviālām skolām šobrīd
un mans secinājums ir tāds - nav svarīgi, kāda ir skolas mācībvaloda; tie, kas ir tendēti uz krievisko un kuru ģimenes ir izteikti krievvalodīgi orientētas, nekad nedzīvos latviskā infovidē, ja vien tas nebūs saistīts ar darbu/kādiem citiem īpašiem faktoriem
tie, kas ir neitrāli, arī šobrīd ļoti normāli spēj izteikties latviski
ko mēs cenšamies iegūt ar 100% latvisko izglītību, kuru bērniem sniedz krievvalodīgie skolotāji? ko mēs varam sasniegt? cieņu un patriotismu pret valsti? 17% no manas skolas absolventiem plāno mācīties/strādāt/jau iestājušies augstskolās ārzemēs, un tie ir patriotiskie latvieši, kuriem būtu jālolo sava valoda un jāceļ sava valsts.
what are we talking about here?
splitting hairs.

3CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

divi_g
proud to be peevish
Monday, May 16th, 2011 08:52 pm

Kārtējā "Visu Latvijai" PR kampaņas epizode.


ReplyThread
saccharomyces
saccharomyces
cukursēne
Wednesday, May 18th, 2011 04:45 am

reāli jau jebkurš saprātīgi domājošs cilvēks, manuprāt, saprot, ka uzspiežot to valodu, nekādu labu rezultātu nevar panākt. jo sevišķi sākumskolā - ffs, tie taču ir MAZI bērni, es atceros, ka gana daudziem no maniem klasesbiedriem bija problēmas saprast, piemēram, matemātikas vielu arī dzimtajā valodā, un kā tad tāds sešgadīgs, septiņgadīgs mazulis no, teiksim, krievu vai ukraiņu ģimenes, kuram paralēli būs jāspēj iemācīties gan svešo valodu, gan jauno vielu, varēs skolā justies labi?!

tas ir necilvēcīgi. un visa tā runāšana par "dažādajām informācijas telpām", kuras, redz, pastāvot tikai tāpēc, ka pastāv vairākvalodība, ir pilnīgs bullšits, tas, kas tiek organizēts ar šo reformu, ir brutāla asimilācija, kura nofeilos un radīs visu iespējamo pretestību. i mean, latviešu valdībai vajadzētu paskatīties, piemēram, uz maurīciju, kur pētījumus ir veicis ēriksens - blakus sadzivo visdažādāko etnicitāšu un reliģiju pārstāvji, un etniskajai piederībai ar nacionālo nav nekāda sakara un konflikta, un neviens nemēģina pist nabaga bērniem dzīves, spiežot mācīties visiem vienā valodā. un viss strādā ļoti labi. viena no lietām, kas tur arī ir skaidri pateikta, ir, ka The struggle between nationalist and ethnic ideologies and practices, then, does not necessarily lead to the extermination of one or the other. Rather, the struggle is being fought out where the two systems of representations and practices conflict. - un LV problēma ir tajā, ka nacionālismu sasaista tikai ar etnisko piederību, kas ir absurdi, un tādējādi kultivē konfliktu starp faktu, ka pastāv ne-latviskas etniskas grupas ar savām paražām un faktu, ka pastāv/ir vajadzīga nacionālā doma --> būtībā nacionālismam būtu jābūt tam, kas apvienotu latviešu etnisko grupu ar visām pārējām virzībā uz kopēju mērķi, valsts labklājību, bet mūsu gudrās galvas kaut kā tik tālu nespēj aizdomāties ><

atvainojos par aizraušanos, vienkārši tikko izrādījās, ka pat viena no kursabiedrenēm iebāzusi draudziņos videõ ar aicinājumu balsot PAR šitiem grozījumiem, bļeģ, nekad vairs ar viņu nerunāšu.


ReplyThread
likewise
likewise
seksī boi ex Beivids Dekhems
Wednesday, May 18th, 2011 07:36 am

ir ok, I can feel your pain :)
Latvijai vispār ir grūti sekot citu valstu labajam paraugam :)


ReplyThread Parent