liizhinja


15. Septembris 2005

(bez virsraksta) @ 21:15

..Un pashlaik es esmu tik ljoti laimiiga! negribas domat par dienam,kas visu sabojaa.Shodien Dievs man uzdavinaja nu tadu davanu,ko pate nebutu iedomajusies-siikums-bet no sikumiem sastav dzive-vismaz maneejaa:)

bija skaisti...patieshaam..

:}

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]tabita
Date: 15. Septembris 2005 - 22:24

(Link)
:)Tu esi super jauka :)
[User Picture Icon]
From:[info]within
Date: 11. Novembris 2005 - 20:51
(Link)
Kā Tu zini, ka tāds Dievs vispār ir?
[User Picture Icon]
From:[info]liizhinja
Date: 12. Novembris 2005 - 15:35
(Link)
tadelj ka esmu Vinju personigi piedzivojusi un to var jebkursh ja tikai atljauj Dievam sevi paraadiit.
Un galu galaa, ja Vinjsh nebutu vai tik daudz butu kristieshu? tad tie ar laiku izmirtu. vai tiesham domaa, ka tikai pasaku deelj cilveki bija gatavi paciest visbriesmiigaakas mokas, bet palika smaidoshi un stipri savaa ticiibaa? Dievs ir, tapat kaa esi tu, un tu nebutu ja Dievs nebuutu, tapat arii visa shitaa pasaule nevareeja rasties no nekaa.
Tas ka tava ticiiba ir sashkjobiijusies nemaina Dieva ticiibu un milestiibu pret Tevi. taa palix vienmeer, nemainiiga.tada milestiba kada nav sastopama sheit uz zemes. neviens cilveks nespetu Tevi milet vairaak nekaa Tavs Tevs debesiis. ja Tev ticiba uz Vinju ir zudusi kadas neuzklausitas lugshanas delj vai kadu sliktu notikumu delj, tad zini, ka TAS IR PRIEKSH TEVIS VISLABAAKAIS!
[User Picture Icon]
From:[info]liizhinja
Date: 12. Novembris 2005 - 15:38
(Link)
Un nevienmer Dievs ir vainiigs pie kadas nelaimes, visbiezhak to izraisa cilveka greki, un tadelj tieshi caur sapem clveks nonak pie Dieva, ja tas nav velejies pienjemt parasto celju pie Vinja.
isteniba sirds dziljumos jebkursh jut, ka Dievs ir bet ir zudusi tava saikne ar Vinju. atjauno, to un tu redzeesi cik daudz milestibas un prieka Dievs ir gatavs Tev dot.

milaa masic,ej pie Vinja un tu piedziosi parmainjas pa 180 gradiem..

Par Tevi luudzot un domaajot liizhinja
[User Picture Icon]
From:[info]within
Date: 13. Novembris 2005 - 21:11
(Link)
Tev viegli teikt - Tev ir ideāla māja, mīloša ģimene, labas attiecības ar draugiem, puisis (varbūt tieši šobrīd nav, bet vēl nesen bija), Tu esi skaista, jautra, Tev viss vienmēr izdodas, visur vienmēr iet labi - nav brīnums, ka Tu uzskati, ka tiešām eksistē kāda tik laba būtne. Man šī ideja šķiet pārāk utopiska. Man liekas, ka to, ko Tu sauc par Dievu, es saucu par Veiksmi. Haļava.
[User Picture Icon]
From:[info]liizhinja
Date: 14. Novembris 2005 - 22:50
(Link)
meiten, nekad neskaties no arpuses, tu nekad nezini kas valda cilvekaa iekshaa! gluzhi tapat taa varetu teikt par Tevi! un es arii liidzigi esmu taa domajusi par Tevi:) tu tachu zini ka Dievs ir-pec visiem musu kopigiem gjimenju pasakumiem vai tu tiesham domaa ka tas viss ir bijis manji un pasakas?!? kursh ir teicis ka Kristieshiem bus viegli? neviens! bet tieshi caur grutibam mes spejam atrast iisto celju. Atrodot Dievu mes atrodam arii pashi sevi- un galevnais-mieru ar sevi! jo mes nekur nejutisimies laimigi ja busim bez Dieva,jo esam no Vinja veidoti.
Tu nedriksit apstaties un padoties un kur nu vel vainot Dievu iistenibaa problemas ko radamm mes pashi cilveki. Dievs ir, neatkarigi no taa ka tu juties pret Vinju. Un Vinja jutas pret tevi nekad nemainaas!!
kam butu bijis janotiek lai tu pagriestu muguru Dievam, savam Miloshajam Tevam? neviena pasaules problema nav tik liela! Miljaa, tu nedriski padoties un pakljauties ejoshajai straumei. tikai beigtas zivis peld pa straumi.zini ko, atnac ar mani uz jezus draudzi! tu nedriksti padoties!!

esot lugshanas ar Tevi..Lizhinja
[User Picture Icon]
From:[info]within
Date: 14. Novembris 2005 - 23:08
(Link)
Es nesaku, ka es vainotu Dievu pie savām problēmām. Katrs pats vairāk vai mazāk tomēr ir atbildīgs par savas dzīves stāvokli. Es tikai saku, ka stipri apšaubu tādu Dieva būtni, kādu to attēlo baznīca. Īpaši negribas ticēt tām visām blēņām par to, cik viņš ir labs. Ja tomēr 99% gadījumos viņš tāds būtu, tomēr es viņu par tādu neuzskatītu, jo varbūt es ietilpstu tai 1% vai whatever kā.

Es kaut kad gribēju aiziet uz JV, bet tā arī neaizgāju. Nezinu. Man tagad 5dienās arī baseins, tā kā...

Kāds sakars tiem ģimenes saietiem ar Dievu? Neredzu tur nekādu saistību.
[User Picture Icon]
From:[info]liizhinja
Date: 15. Novembris 2005 - 20:17
(Link)
Kaa tev var shkjist ka Dievs neveel tev labu?? baac, cilveki ir parak izlepushi vinji nesaprot ka bez Dieva viss butu galigakajaas dilees!! ja tu apzinies ka Dievs ir, tad tu arii apzinies ka ir satans. Tu zini,ka mes ikatrs esam grecinieki, katru dienu tu greko kaa arii es un visi parejie.Dievs ir Svets, Vinjsh nevar ne paskatities uz greeku.saproti, bez Dieva mums visiem butu jaasapust elee, pie Satana tavaam lielakajaam bailem, meliem,un muzhigam mocibam ko mes visi arii esam pelnijushi!!Un tikai Dieva milestibaa pret mums, ir kaads kursh izcieta visus lamu vardus, vislielakas sapes (tavejas pat nevar salidzinat ar taam) visu ljaunumu Vinjsh nesa uz saviem pleciem, pacieta pat sava Teva novershanos no vinja. kadeelj? delj Tevis tu nesapraatiigaa meitene!! lia Tev nebutu tas viss jaizciesh!!saprotio-TEVIS DELJ!!! Vinjam neviens to nelika-taa bija Vinja bezgaliga milestiba pret Tevi!kaa tu tagad vari apgalvot-Dievam ir poo par mani,Vinjsh nemaz nav labs!tas ka tu vel driksi elpu ievilkt shai momentaa ir Dieva lielas zhelastibas delj!tas ja kaut kas nenotiek ka mums gribetos nozime vien to,ka tas ir labakais prieksh tevis vai var tads klut ja liksi to Dieva rokas!padomaa vai tu sen nebutu iznicinajusi tadu siku tarpu kas to vien dara kaa noliegtu Tevi (savu raditaju)smietos par Tevi,ignoretu un teiktu ka iisteiba tu esi galigi skjhrk...Nu tad padomaa cik Dievs ir zhelsirdigs ja Vinjsh nevien paciesh Tevi (mani) bet pat mil taa, ka neviens cilveks Tevi nespej mileet!!
Tu zini,ka jau nakamaa mirkli vis var but par velu..ko tad tu darisi??
Neviens tev nepiedaava dzivi pec muzhibas kopaa ar savu Tevu!Too piedava Vinjsh mums TEV greciniekiem! kadlej? jo Vinsjh mus mil,bet arii Dievs nav stulbs,vinjsh neljaus Sevi apsmiet!apdomaa to lidz nav par velu, ljauj Lai Vinjsh panjem tevi savas rokas un ieskauj sava milestiba,kamer vel ta ir atrodama...
[User Picture Icon]
From:[info]within
Date: 15. Novembris 2005 - 21:08
(Link)
Jā, jā, arī es to esmu dzirdējusi ~637 reizes, tas tiešām ir tas, ko baznīca māca. Bet, ļauj man Tev pavaicāt ko netradicionālu, ko baznīca nemāca - ja mēs atzīstam, ka cilvēki grēko, tad atzīstam, ka ir kāda kļūda. Bet kurš gan ir visas šīs kļūdas sakne? Kurš radīja šo kļūdu? Ne jau mēs paši sevi radījām! (Vismaz ne pēc kristīgās ticības principiem un veselā saprāta.) Jā, izvēle bija cilvēkam. Bet kurš radīja cilvēka izvēli, ka tā ir/bija tieši tāda, kāda tā ir? Mēs galu galā esam tikai mašīnas - mēs esam radības, tāpēc mūsu izvēles iespējas ir tikai tik lielas, cik lielas mums piešķīris mūsu radītājs. Kristietība slavē Dievu par to, ka viņš pacieš savas nožēlojamās radības. Bet viņs, radot šīs nožēlojamās būtnes, izvēlējās tās radīt, zinot par visām sekām, zinot par visu, kas notiks! Vēl vairāk - viņš visu pavērsa tā, ka sadistiskā priekā skatījās uz to, kā viņa dēls (kas patiesībā ir daļa no viņa) mokās ciešanās, kuras patiesībā (ņemot vērā visa sakni) ir radījis viņš pats. Pie tam, tā kā viņa dēls ir daļa no viņa, tad viņš liek pats sev ciest. Radot pasauli un cilvēci vispār, viņš zināja par visu, kas notiks. Tad kāpēc viņš radīja mums tādas ciešanas un izvēles nespēju? (Jo mirsim mēs galu galā visi, tomēr dzīvosim mūžīgi (pēc Bībeles principiem) - neatliek izvēle nebūt, neeksistēt, izkūpēt. Jebkurā gadījumā jādzīvo mūžīgi.)
Un, ja paskatamies vēl mazliet dziļāk. Kāpēc (ar kādu nolūku) viņš vispār radīja cilvēkus? Lai tie godinātu viņu. Mīlestība? Jeb egoisma visaugstākā izpausme? (Vai varbūt abi šie jēdzieni ir identiski?)

Tie ir jautājumi, kurus savādāk izprast es nespēju. Varbūt Tu palīdzēsi, ja reiz uzskati, ka par spīti visam, tomēr viņš ir labs?
[User Picture Icon]
From:[info]liizhinja
Date: 10. Decembris 2005 - 23:42

kas es esmu?!

(Link)
Čau! Mēģināšu atbildēt uz taviem jautājumiem, kā to saprotu. Neviens cilvēks nav pats sevi radījis, nav pats izlēmis kad un kur viņš piedzims. Tu dzīvo tāpēc, ka Dievs tev ir uzdāvinājis dzīvību. Viņš gribēja, ka tāda meitene Anna dzīvo šajā pasaulē, un, ja tu to vēlēsies, tad Dievs priecāsies arī visu mūžību pavadīt kopā ar tevi. Tas ir pirmais fakts. Tu esi tāpēc, ka Dievs ir, un, ka Viņš grib, lai tu dzīvo. Otrais - nē, mēs neesam mašīnas. Mēs esam radīti līdzīgi Dievam. šī līdzība pastāv brīvībā izvēlēties. Un šī brīvība ir īsta, reāla. Tas bija auglis, ko var noraut, nokost un izgaršot. Bet var arī paiet garām. Redzi, īsta brīvība ir tikai tad, ja ir iespēja izvēlēties starp atļauto un aizliegto. Arī šodien ir tāpat. Šī brīvība ir īsta, tu vari izvēlēties Dievam uzticēties vai arī Dievam neticēt. Un Dievs tavu izvēli respektē. Un tu pati piedzīvosi šīs izvēles sekas. Trešais - Dievs zina visu, jo Viņam nav pagātnes, tagadnes un nākotnes. Tikai mēs dzīvojam tādā laikā. Dievs zina, bet Viņš neietekmē Tavu izvēli. Es gan brīnos cik Dievs ir pacietīgs un laipns. Kad mēs kļūdamies, Viņš taču neskaitāmas reizes piedod un ļauj sākt visu no jauna. Viņš ir ļoti labs, un nekad nepavainojas, kad mēs Viņam pārmetam. Ceturtais - tā kā mūsu brīvība izvēlēties ir īsta, tad arī sekas tai ir īstas. Bībele saka, ka neviens cilvēks nav izdarījis pareizo izvēli, visi ir grēcinieki. Un nav ko vainot ne Ādamu un Ievu, ne savus vecākus. Tu pati izdari izvēli par savu dzīvi. Es arī. Un tieši tāpēc, ka mēs visi esma izdarījuši nepareizo izvēli, mēs piedzīvojam arī tās sekas - nāvi. Dievs nav radījis nāvi. Nāve ir grēka sekas. Bet - un nav lielāka mīlestības pierādījuma - Dievs mūs nepārstāja MĪLĒT, kaut arī mēs bijām pārstājuši mīlēt Viņu. Dievs vienkārši nevar būt citādāks, Viņš ir MĪLESTĪBA. Īsta mīlestība, kas neprasa, bet dod. Tāpēc arī Jēzus nomira pie krusta, jo Viņš zināja, ka tikai tā mēs varam tikt izglābti no savas nepareizās izvēles. Viņš neprasīja, lai mēs būtu labi, Viņš vienkārši atdeva savu dzīvību par mums. Tu, Anna, raksti tik briesmīgus vārdus par Dievu un to, kāpēc Jēzus nomira. Tu pat iedomāties nevari ne miljono daļiņu, ko Tēvs pārdzīvoja, kad Viņa Dēls mira. Ikvienam vecākam vieglāk būtu pašam mirt, nekā skatīties kā viņa bērns mirst. Bet Jēzus ir mūsu Pestītājs. Un viņš brīvprātīgi izvēlējās krustu. Aiz mīlestības uz tevi.

Tu prasi, kāpēc tu dzīvo. Ko Dievs grib, kāds ir Viņa mērķis Tavai dzīvei? Viņš priecājas, ka tu vispār esi!!!! Viņš grib, lai tu būtu viens laimīgs cilvēciņš. Dievs no savas puses ir izdarījis visu, lai tas tā būtu. Un Dievam ir vēl daudz lielāki plāni par šo dzīvi. Vai tad tev nepatīk dzīvot šajā pasaulē? Patīk? To taču radījis Dievs. Tad jau tev noteikti patiks arī citi Viņa plāni.

Tu varbūt esi vīlusies savos vistuvākajos cilvēkos. Tad tieši vēl vairāk pieķeries Dievam. Viņā tu nevilsies nekad. Es to esmu pārbaudījusi. Uz Dievu var paļauties.

Nu labi, šovakar pietiks. Lai tev svētīga svētdiena - 3.ADVENTE!
Līzinja
[User Picture Icon]
From:[info]within
Date: 11. Decembris 2005 - 12:36

Re: kas es esmu?!

(Link)
Lai arī daļa jautājumu netika atbildēti (protams, ne jau visus jautājumus iespējams saprast ar tik ierobežotu prātu, kāds ir cilvēkam dots), paldies par to daļu, uz ko Tu atbildēji.

Par patikšanu dzīvot - nē, ne vienmēr man patīk.

Bet vispār jau sen gribu aiziet uz kādu JV vai kaut ko tml. Tikai visu laiku kaut kā nesanāk...

liizhinja