(bez virsraksta)

Maijs. 18., 2012 | 12:10 am
No:: wizz

Normāli vsp klab.lv ar komentāriem neaizraujos, kur nu vēl svešu cilvēku ierakstos, bet tomēr šoreiz ir ko izteikties.

Par cilvēkiem, kas nav gatavi strādāt par neko mazāk kā 400 ls "uz rokas":

Liela daļa no viņiem jau ir veiksmīgi aizbraukuši strādāt uz dažādām Eiropas valstīm, strādājot tur par krietni lielākām algām. Šeit varbūt jāvaino ekonomikas skolotāji, kas nav līdz galam iekaluši galvā aprēķinu, jo lielākā daļa no viņiem strādā vēl sliktākus darbus par krietni sliktāku relatīvo algu kā Latvijā. Bet nu tā ir viņu izvēle. Man ir aizdoma, ka tur daļēji spēlē lomu tas, ka pasakot draugam, ka Rimi izliec preci, tas jādara runājot aci prec aci, bet caur skaipu stāstot kā Dānijā "pako salātus" ir pilnīgi cita lieta.

Par 12. klases eksāmeniem:
Manuprāt īsti spiest 12klasniekus tagad likt eksaktās zinātnes nav jēgas. Fizikai, Ķīmijai, Bioloģijai jābūt vidusskolā tāda līmenī, lai cilvēkiem izpratne par fizikālo pasauli būtu nedaudz labākā līmenī par Arhimēdu. Diemžēl, nereti cilvēki, kas iznāk no vidusskolas ar atzīmi 7 vai 8 teiksim fizikā, nezin pat tādas lietās, kā kapēc austrālieši vēl nav nokrituši no nost no zemes. No tā eksāmena tādoe, cilvēkiem vienkārši nav jēgas, tikai bojās visiem garīgo. Matemātiku manuprāt gan vajag atpakaļ kā obligātu eksāmenu. Skaitīt līdz 100 ir jāmāk visiem.

Par to, vai skolniekam būtu jāizvēlas eksāmeni:
12 klases skolnieks ir pietiekami nobriedis, lai pats varētu izvēleties. Jau kkādā 11 klasē lielākajai daļai izkristalizējas, ko cilvēks dzīvē darīs, ko noteikti nē. Pats nepazīstu nevienu, kas pēc pāris gadiem teiktu "vajadzēja vidusskolā likt tomēr vēl ķīmijas eksāmenu".


Vēl jāpiekrīt komentāros izskanējušajam viedoklim par to, ka ir jāpārdala budžeta vietas. Nepiekrītu gan tik drastiskajai attieksmei pret filologu budžeta vietām .. manuprāt pēdējos gados angļuvalodas ietekmē strauji krītas reāli filologu pielietojumi, bet nu .. angļuvalodas skolotājus kkur vaig apmācīt. :) Tomēr, ekonomistus un juristus gan nopietni vaig apgriezt. Nezinu, cik tur liela ir interese pret budžeta vietu, bet nešaubos, ka to attiecību varētu krietni uzlabot, tā atsijājot cilvēkus bez reālas intereses šajās svērās. Diemžēl mācīšana ir bizness un nevar gaidīt no Universitātēm reālu budžetu vietu apgriežšanu "populārajās" svērās, jo studenti vienkārši aizies uz citām Universitātēm.


Ceramu, ka dzērumā rakstītais teksts ir salasāms. Paldies par uzmanību.

paskatīt | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: