man nav laika, man ir jādzīvo - Post a comment
Links vizuāļi / citi cibotāji / X / raksts / Snuupis / darbs / translate me April 2024
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Wednesday, May 17th, 2006 07:42 am

Ziņa



Londona, 11.maijs, LETA--BBC. Romas katoļi Indijas pilsētā Mumbajā trešdien piedalījās protesta akcijā pret Dena Brauna romāna "Da Vinci Code" ("Da Vinči kods") ekranizācijas iznākšanu.

Simtiem katoļu sapulcējās pie klostera skolas Indijas finanšu galvaspilsētā, lai protestētu pret nākamnedēļ paredzēto filmas iznākšanu.

Pēc katoļu domām, filma ir uzbrukums viņu ticībai, un viņi brīdina, ka prasību nepildīšanas gadījumā notiks lielāki protesti.

Katoļi uzsver, ka ar saviem protestiem vēlas pievērst augstāko amatpersonu uzmanību.

"Katoļu foruma aktīvisti badosies līdz nāvei, ja valdība nerīkosies pret antikristietiskām filmām," paziņoja Katoļu foruma ģenerālsekretārs Džozefs Diass. "Filmu nedrīkst demonstrēt Indijā. Tā ir nepareiza baznīcas un ticības attēlošana."

Pēc viņa teiktā, kristieši bijuši iecietīgi pret Dena Brauna grāmatas iznākšanu, bet audiovizuālam medijam būšot nopietnāks un paliekošāks iespaids.

"Nevar uzņemt mākslas filmu par reliģisku figūru. Kaislības jau tā sit augstu vilni, un nevar prognozēt, kas varētu notikt, ja iznāks filma," viņš piebilda.

""Da Vinči kods" ir aizskarošs, jo skar zināmus reliģijas pamatelementus," teikts katoļu organizācijas paziņojumā.

Organizācija arī norāda, ka tai savākti tūkstošiem parakstu petīcijai, ar kuru Indijas prezidents Abduls Kalams tiek aicināts filmu aizliegt.

Tā vēlas aizliegt arī vēl otru filmu "Tickle My Funny Bone", kurā stāstīts par "seksīgu mūķeni".

Filmā atklājas, ka Jēzum Kristum ar Mariju Magdalēnu bijuši bērni un viņu pēcnācēji ir dzīvi arī mūsdienās. Galvenās lomas filmā tēlo Toms Henkss un Odrija Totū.

Arī citviet pasaulē katoļi dēvē filmu par zaimiem, aicinot to boikotēt.

Šis ir otrais šāds protests Mumbajā. Otrdien apmēram simts kristiešu demonstranti bija sapulcējušies pie kādas baznīcas, kur dedzināja romāna lapas, protestējot pret filmas iznākšanu.

Indijā dzīvo apmēram 18 miljoni katoļu, no kuriem 500 000 mīt Mumbajā. Kristieši veido aptuveni 2% no visiem 1,1 miljarda valsts iedzīvotājiem.

Filmas iznākšana paredzēta 19.maijā.


Comment Add to Memories Email this entry to a friend
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.