Dzimusi Brīvībai

Sava Dzīves Mērķa/Uzdevuma atklāšana

Sava Dzīves Mērķa/Uzdevuma atklāšana

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pilnvērtīga dzīve ar mērķi ir viena no galvenajām laimes sastāvdaļām. Tik daudziem cilvēku visā plašajā pasaulē ir atklājuši un sapratuši, ka vairs nespēj darīt lietas tikai tāpēc, ka tā vajag – bez dvēseles piepildījuma. Turklāt cilvēki ir sapratuši, ka darbi labāk veicas, ja darāmajā tiek ielikta sirds – tad jebkas, ko pasāc, sanāk viegli un dabiski. Un tieši te sākas Tavs Dzīves Mērķis! Ir tik labi sajusties kā vienotai daļiņai no kaut kā lielāka – ir labi sajust, kā Tavs personiskais ieguldījums padara šo pasauli labāku!
Iedomājies pasauli, kur visi izdzīvotu un pildītu savu Dzīves Mērķi – cik ātri lietas spētu mainīties uz labu?



1. Atklāj savu iedvesmu un aizraušanos!
Mēs tik bieži skrienam cauri dzīvei, nemaz neapstājoties un nepievēršot uzmanību tam, kas mūs patiešām dara laimīgus. Apstājies uz mirkli un pievērs uzmanību visām tām lietām, kas Tevi iedvesmo! Pieraksti uz lapas visu, kas iešaujas prātā, un nav svarīgi, vai tās lietas šobrīd ieņem kādu vietu Tavā dzīvē vai nē.
Kad saraksts sastādīts, palūko, kādas jomas ir aptvertas un cik no tām šobrīd izdzīvo savā dzīvē? Vai kaut kas izklausās par traku vai nepieņemamu? Nekas no tā, ko esi sev pierakstījis, nevar būt par šķērsli, lai beidzot sāktu dzīvot! Kāpēc baudīt dzīvi pa pusei, ja var dzīvot uz pilnu krūti?

2. Pievērs uzmanību tam, kā Tu pavadi savu brīvo laiku!
Ar ko Tu nodarbojies, kad Tevi neviens neredz?
Padomā, kas tevi aizrauj un ar ko nodarbojies savā brīvajā laikā? Ko Tu darītu, ja Tev diennaktī piešķirtu papildus stundas? Un ir ok, ja galvā Tev šobrīd iešaujas vairākas atbildes – pievērs uzmanību tām visām! Tieši tās Tevi novedīs pie Tava Dzīves Mērķa – vai nu tās kļūs par Tavu Dzīves Mērķi vai būs posms un to!

3. Atceries, ko Tev patika darīt, kad biji bērns!
Bērni ir tik atklāti, viedi un gudri – viņi spēj pievērsties Dzīves Mērķim viegli un ar patiesu aizrautību!
Arī Tev, kad biji bērns, noteikti bija jūra nodarbēm, ar ko aizrāvies! Kā bērns...
... kā Tu spēlējies? Ar kādām rotaļlietām spēlējies?
... kādus draugus sev izvēlējies?
... ar ko patika nodarboties visvairāk?
... kādi bija Tavi hobiji?
...
Tavas bērnības gaitu analīze ir labākais veids, kā izzināt savu Dzīves Mērķi!

4. Lūdz pēc palīdzības sapnī!
Ļoti biežs un nepamatots un spēcīgs veids, kā saņemt norādes uz Taviem jautājumiem, ir Lūgšana. Palūdz saviem Pavadošajiem Gariem, saviem Sargeņģeļiem, lai viņi sapnī Tev palīdz saprast Tavu Dzīves Mērķi.. Piemēram, pirms gulētiešanas palūdz: “Mīļie sapņu pavadoņi, es lūdzu Jūsu palīdzību – palīdziet man šonakt atklāties/atvērties un sekot savam Dzīves Mērķim!”. Kad pamodīsies, mēģini atcerēties sapni, cik vien detalizētu iespējams, pieraksti uz lapas!

5. Sastādi sarakstu ar lietām, ko vēlies izdarīt un kļūsti aizņemts!
Vislielākais izaicinājums, cilvēkiem meklējot savu Dzīves Mērķi, ir sevis distancēšana no tā, ko dara un kas patiesībā jau ir viņu Dzīves Mērķis! Tieši šī iemesla dēļ lietas ir jānovienkāršo! Padomā, ko Tu patiesi vēlies darīt un sastādi sarakstu! Vari sākt ar lielākiem mērķiem, teiksim, pasaules apceļošanu, un beidz ar pavisam vienkāršām ikdienišķām lietiņām, un ķeries klāt pie šo punktu īstenošanas! Lēnām un pacietīgi! Sāc ar punktiem, kas var palīdzēt pasaulei, cilvēkiem, un tad jau manīsi, vai un cik ļoti var pamainīties Tavu patieso vēlmju saraksts!

6. Ļauj lietām/vēlmēm būt mazām un vienkāršām!
Kad cilvēki domā par Dzīves Mērķi, prātā nāk kaut kas liels un nozīmīgs, bet patiesībā Dzīves Mērķi sastāv no mazām un vienkāršām lietām! Nesteidzies mainīt Pasaules kārtību un populistiski runāt par pasaules mieru – tādu “varoņu” šai pasaulē pietiek! Vien atceries, ka labas lietas piemeklē to cilvēku, kur arīdzan dara labu citiem...

7. Nepadodies un nepamet iesākto pie pirmajām atklāsmēm!
Atceries – tik uz priekšu! Neapstāties! Dzīve Tev tiek dota, lai Tu mācītos, un jebkuras Dzīves mācības Tev sagādā izaicinājumus! Ja jūti, ka šobrīd Tavā dzīvē ir bieza migla un nespēj saprast, ar ko sākt, tad pieķeries lietām, kas Tev šobrīd ir skaidras. Nesteidzini notikumus!

8. Ieklausies savā intuīcijā!
Tu esi gudrs! Ieklausies savā intuīcijā, savā iekšējā balsī, savos instinktos – tas ir vispatiesākais, visgudrākais ceļš uz Dzīves Mērķa izzināšanu! Neignorē sevi!

9. Pievērs uzmanību tam, ko par Tevi saka draugi!
Tavi ir draugi ir Tavs patiesais atspulgs! Viņi Tev spēs atklāt un/vai atzīt lietas par sevi, ko, iespējams, jau pats apjauti, tikai pietrūka drosmes sev atzīt. Palūdz draugiem, lai viņi Tev palīdz Tevi raksturot, kā arī lai sniedz savus uzskatus par to, kas tev padodas un varētu sagādāt prieku! Iespējams, ka draugu komentāri Tevi patīkami pārsteigs!

10. Apzinies, ka Tu jau tagad kā no formām izdzīvo savu dzīves mērķi!
Nereti ir nācies dzirdēt cilvēkus sakām, ka viņu ikdienas dzīve ir bijusi tik pašsaprotama, ka nekādi nav to uztvēruši kā savu patieso Dzīves Mērķi! Un tas ir tik apbrīnojami, kad mazas lietas, kas dara Tevi laimīgu, izrādās Tavs Īstenais Dzīves ceļš, pa kuru Tu vari iet un padarīt savu un apkārtējo Dzīvi Labāku!

Avots: internets
Powered by Sviesta Ciba