Witch-queen of Angmar [userpic]

August 1st, 2013 (08:18 pm)
ausis glauda: Lustmord - Blood Deep In Dread

Tā kā man patīk savu brīvo laiku sagandēt skatoties dokumentālās filmas lielā daudzumā, ik pa brīdim sanāk atrast kaut ko riktīgi krutu, piemērm:

Death Row Interviews

Burvīgs ieskats Ķīnas kriminālsodu politikā un kriminālprocesuālajās tiesībās (there is no presumption of innocence in Chinese law*). Bet kā prevencijas līdzeklis atsevišķos gadījumos droši vien diezgan iedarbīgs, tā teikt "šad tad pa kādam jāpakar, lai kakls jūt cik dibens sver" ((c) V.Artavs). Turklāt visos rietumnieku maniakstorijos, cik nācies redzēt (un šķiet, ka ir nācies redzēt diezgan daudz), aptrūkstās bēdīgā iznākuma atspoguļojums, pārsvarā ir tikai pārskats par visiem grandiozajiem "sastrādājumiem" un vairāk vai mazāk iespaidīgo pakaļdzīšanos (jā, jā, es pati arī grēkoju, bet ne mans uzdevums ir kādu mācīt vai pamācīt, ne kāds manī klausās).


-----------
* Tālākais lasīšanai: The People's Republic of China and the Presumption of Innocence (vecs, bet...) "A common criticism was that the trial of the radical leaders demonstrated how, in China, criminal defendants are "presumed guilty until found guilty.""

Comments

Posted by: mirgojošais numbats ([info]etalonfunkcija)
Posted at: August 1st, 2013, 09:09 pm

Jā, vispār interesanti, ka nekad jau neraksta, kā maniaks visādi mocījies pirms nāves, toties apraksta, kā mocījis upurus. Agrāk rietumu kultūrā bija tāda īpatnība tirgus laukumā papriecāties, kā tiek pakārti visādi noziedznieki par grēkiem, tagad, izskatās, interese nobīdījusies uz upuriem. Interesanti, kā tas savelkas ar vispārējo ļaužu psiholoģiju, tās izmaiņām un ietekmi kultūrā/dzīvē.

Posted by: viestards ([info]viestards)
Posted at: August 2nd, 2013, 01:23 am

hmm, vispār jau pilns internets ar bildēm. Pameklē google "chinese execution" bildes. Bet tas jau sāk vilkt uz snuff kategoriju, ko nedrīkst rādīt. Bet domāju, ka cilvēkiem tāpat patiktu paskatīties, ja ļautu.

Posted by: mirgojošais numbats ([info]etalonfunkcija)
Posted at: August 2nd, 2013, 11:25 am

internetā, protams, var visu atrast, arī bērnu pornogrāfiju, bet es runāju par ziņām, Wikipēdiju, par to, kā un par ko tiek sniegta informācija.
lai gan, protams, ko tur daudz rakstīt - ielika ķurķī, un viss, nerakstīs jau, kā šis bēdīgi tur sēdēja. tomēr varētu šad tad uzrakstīt, ka cietumā piekauts tāds un šitāds izvarotājs. sabiedrībai uzreiz labāk paliktu :)