Witch-queen of Angmar [userpic]

March 8th, 2012 (10:20 am)
ausis glauda: Dernière Volonté – Les Armes du Temps

Jā, un ar pilnmēnesi nekas vēl nebeidzas, jo Laura Dreiže ir sarakstījusi kārtējo romānu.
Man nav nekas pret vampīriem, pūķīšiem un stīmpanku, bet knapi pilngadīga filoloģijas studente, kas raksta par darbu "kriminālmeklēšanā" izraisa vēlmi pārvērsties par Berserkeru. Kaut būtu iegūglējusi kriminālprocesa likumu un izlasījusi, ka nav tādas "kriminālmeklēšanas". Ir kriminālvajāšana, kas ir pirmstiesas kriminālprocesa daļa nevis darbavieta bļe.
Tas pat nav kaitinoši bet vienkārši pretīgi - ja grāmata tiek rakstīta jauniešiem, tad varma atļauties štancēt nekvalitatīvus sūdus. "Rakstnieks" var izdomāt: "o pie mums klasesstundā bija uzaicināts policists un esmu redzējusi piecas CSI sezonas, tagad es esmu tik gudra, ka varu sarakstīt kriminālromānu".

Vispirms tā gnostiskā kriminoloģija un tagad šis... pasaule tiešām iet uz galu.




P.S. Čī, Valkīre - cikos mēs satiekamies?

Comments

Posted by: Come closer ([info]nefolk2)
Posted at: March 8th, 2012, 10:28 am
fmc

Skauž, ja? >:) Tu taču nemaz neesi lasījusi. Varbūt "kriminālmeklēšanā" vienu zilbi izlaida izdevniecības kopijas rakstītājs. Pie tam tur skaidri un gaiši teikts, ka tas ir darbs "šausmu žanrā," nevis detektīvs. Acīmredzot, gana efektīvs, ja jau tu šausminies vien no pieteikuma. Lai dzīvo 8. marts! (Radio nabā saeimas politiķi spriež par rituālo kaušanu. Man patīk šis rīts! Un pilnmēness)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 8th, 2012, 10:54 am
...

Skauž? Gribi palasīt viņas "Nepabeigto skūpstu"? Drīzāk man ir skumji, jo sākumā likās - o meitene upgreidosies un būs vismaz kaut kāds fikšens - figu! Katrs nākamais darbs ir arvien šausmīgāks - tā kā, jā, šausmu žanrs ir atbilstošs (lai gan ar sausmām droši vien būs tā pat kā ar krimināltiesībām - lielākās pieredzētās šausmas droši vien aprobežojas ar divnieku algebrā)

Dašners salīdzinājumā ar šito ir Hēgelis.

Rīts ir labs un pilnmēness arī, vajadzētu vēl kādu mēnesi zemei, lai pilnmēness ir vismaz divreiz mēnesī. Vismaz dzīvību var just.