Saspēra velns to zaļo krūzi - Breaking pad [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Breaking pad [Aug. 20th, 2016|05:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pērnruden pārvācāmies uz dzīvokli ķīniešu mājā. Ķīnieši Manilā ir tādi kā klusie ļaunie: augstprātīgi, izpērk īpašumus un izspiež iezemiešus uz Manilai tuvējām pilsētām, tusē un precas tikai savā starpā (pārsvarā vecāku organizētās aprēķina laulībās; mums viens ķīniešu draugs šitā apprecējās - kāzu ceļojumā pa maukām gājis, kamēr jaunā sieva pa veikaliem un sūdzējusies muterei; mēs ar vīru blisinājāmies vien).

Ievācāmies maigi zaļi krāsotā sešstāvu mājā ar diviem dzīvokļiem katrā stāvā; aicinājumu zīmītes ārdurvis aizvērt lēnām tikai ķīniski un angliski, lai gan vēlāk kāds ar roku pierakstījis klāt arī filipīniski. Dzīvoklis trešajā stāvā pats ar' tāds ķīnisks: ļoti augsti griesti, milzīga centrālā halle, kur klanam pie grozāmā apaļā galda pusdienot, bīdāmās durvis ar daudzām smalkām stikla rūtīm. Liels, plašs, gaišs; karoče, pačotnijs.

Izņemot vienu lietu: ik pa laikam kaut kur no kaut kurienes mūsu istabā uzradās nenosakāmas izcelsmes smaka. Tā nenāca no logiem, tā nenāca no mūsu istabas dušas telpas, bet gan, šķiet, kaut kur no kādas sienas. Un tikai laiku pa laikam. Mēs nekādi nevarējām saprast: kas tur pie velna smird!?

Un tad es ieraudzīju viņu: kaimiņu, kas dzīvoja kaut kur virs mums. Viņš izskatījās kā no Holivudas trillera izkāpis: klasisks ļaunais ķīniešu slepkavnieks-nagu maucējs. Asinis stinga dzīslās, viņu uzskatot un vēl trepēs saskrienoties, nudien! Kopš tā laika smakas izcelsme mums bija visnotaļ skaidra: mhm, atkal jauns pievedums, atkal līķi šķīdina. Un ar katru smakas parādīšanās reizi to izskaidrojošie šausmu stāstiņi kļuva aizvien dzīvāki (tikai ne pats līķis, khe khe), spilgtāki un detalizētāki. Normāls serčiks tur tapa.

Tagad domāju: a ja nu man bija taisnība?
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:August 21st, 2016 - 10:22 am
(Link)
Hm, sienā kaut kas/ kāds iemūrēts?