ledusledus - Pirmās sacensības štatos [entries|archive|friends|userinfo]
ledusledus

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pirmās sacensības štatos [Dec. 3rd, 2006|09:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Beast sacensības ir sprinta (2h, tātad līdzīgas raid.lv magnētiskajām) sacensības, kas tiek organizētas vairākas reizes jau vairākus gadus. Rudenī notiek garāki sači - Fall Beast. Interesanti, ka var pieteikties dažāda izmēra komandas. Ņemot vērā faktu, ka šogad 4 reizes biju izstājies komandu sacensībās gribējās pamēģināt kā sanāk vienam.

Formāts: kopā ~22 jūdzes mtb, 8.8 jūdzes trekings, 3.4 jūdzes (kas esot 4.5 km) orientēšanās. Paredzētais uzvarētāju laiks - 3.5-4 h; sacensību laikā no orient. posma tika izņemti divi garlaicīgi punkti. Uzvarētāja laiks 4.5 h.

Scenārijs - 4 punkti bez secības kājām, atgriešanās izejas punktā, mtb orientēšanās posms pa takām, atgriešanās sākumpunktā, pārbrauciens, pa vidu kāju posms ar 2 punktiem, galā trekings (nepatīk šis vārds), tad pārbrauciens ar velo līdz 2+1 punktu paņemšanai trases malā (laikam, lai cilvēki pa lieliem ceļiem negribētu braukt), pārbrauciens līdz galam, orientēšanās.

Fiziski parametri: "The climb is low to moderate by adventure racing standards." T.i. - bija viena nolaišanās ielejā, atkal viena pacelšanās turpat ar mtb. Cik daudz un ilgi, nezinu. Starts - ja nu kādam ir interese paskatīties par augstumiem. Rattlesnake lake ir ezers tuvumā, jauka vieta - ļoti lēzens, lielu daļu no ezera pašlaik var redzēt bez ūdens. (Informācijai - ezers esot izveidojies mazas pilsēteles vietā pēc veiksmīgi uzbūvēta dambja netālā upē... ) Temperatūra no rīta zem nulles, pa dienu ar plikām rokām tāpat sala, ja nekustējās.

Kā man gāja: Pirmo posmu +- ok, ar nelielu uz izjūtu iešanu, nezinu, kāda vieta man bija - apkārt komandu daudz. Velo posmā bikiņ palažoju, bet nu vietu nezaudēju - kādu laiku novietojums nesakrita ar manu ideju par atrašanos kartē, bet komandas vēl nebija īsti izklīdušas... Pēc pirmā mtb posma gandrīz neaizbraucu uz startu - galīgi nebija pa ceļam. Pārbraucienā braucu paātri un mazajās kājās biju kopā ar vairākām komandām - bet nu viena no viņiem aizgāja pārliecinoši pa kreisi, kad vajadzēja pa labi - laikam vairākums gudrāks, bet nu no meža izlīdu jau 3. vietā, ko arī praktiski visu tālāko noturēju, kaut gan viena divnieku komanda vislaik turējās līdzi un bija konstanti jābēg - domāju, ka aptuveni pārsvars bija no 0 līdz 5 minūtēm. Beigu orientēšanos vairs īsti neskrēju. Kopējais laiks - 5h un 5 minūtes. 3. vieta - nav slikti. No 2. vietas atpaliku par aptuveni 10 min, no pirmās - 40-50 min.

Tagad grafiskā informācija: Bildes ar mani (nu, praktiski - ir arī vēl citi tipi). Šeit. Dažādas gadījuma bildes no apkārtnes. Šeit. Informācija par to ezeru. Šeit. Plānotāji.

LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:December 4th, 2006 - 11:00 am
(Link)
Viņi vēl smuki ir nopludinājuši, pirms tam koki nocirsti (laikam jau tāpēc, ka labi lietaskoki). Mūsējie HESiņu taisītāji parasti nopludina ar visu mežu un pēc tam ziemā līdz ar ledu nozāģē, visu turpat atstājot :)
D. smuki sabildējis.