|
August 23rd, 2018
kaukau | 05:10 pm Paskaties kizilu, ēdamos sausseržus! Bumbieres var audzēt špalerā un nelaist ne cik augstu, visu laiku griezt galotni.
Vīnogām ogas ir uz jaunajime dzinumiem, un, jo tuvāk stumbram tie jaunie dzinumi rodas, jo lielākas, spēcīgākas ogas. Ziemā (pirms lapu plaukšanas, citādāk sula iztecēs straumītē) jāapgriež krūms un jāatstāj 2-3 pumpuru vietas uz iepriekšējā gada zariem. Ir vērts patērēt laiku un uztaisīt kārtīgu inventarizāciju. Tad, kad aizmetas ogas, jānoplēš dzinumi, jāatstāj 2 posmiņi pēc pēdējā ķekara - citi atstāj tikai 1-2 ķekarus, pārējos plēš nost, jo lieki atņem spēku. Turpina izlauzt dzinumus, kas spītīgi aug no jauna visdažādākajās vietās - reizi 2 nedēļās arī ir ok. Pamazām izlauž mazos šī gada dzinumus, uz kuriem nākamgad tāpat nekas jēdzīgs neizaugs - uz dzinuma, lai kāds viņš būtu, nekad neizaugs spēcīgāki jaunie zari par pašu. Jaunos dzinumus esot jānoliec horizontāli, tad ogas ir lielākas un netiek iztērēts daudz spēka, neproduktīvi audzējot atvases. Ceru, ka tās nav galīgās muļķības - man pašai nav liels vīnogu lauks, bet vīnogulājiem klāt tomēr tieku.
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |