‮‮ - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
‮‮

[ website | latest ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Sep. 8th, 2005|06:07 am

laboratorija
Tā, labrīt :)

Jā, ir arī tādi DC serveri, kuros tikai lossless failus drīkst šārēt ;)

Diskos (un lossless failos) ierakstītā mūzika satur skaņu spektru no 0 līdz 22 kHz. MP3 brutāli apgraiza visas augstās frekvences. 320 kbps failos zūd visas frekvences virs ~19kHz, 160 kbps - virs 17 kHz utt.

Vidējā Džo auss ir spējīga uztvert 20 Hz - 20 kHz, taču šie skaitļi, protams, katram indivīdam ir citi. Augšējā robeža svārstās starp 16 un 22 kHz. Psihoakustika nav mana stiprā puse, taču uzskatu, ka pat ja arī konkrēts cilvēks šīs augstās frekvences "nedzird", to trūkums negatīvi ietekmē klausīšanās pieredzi :} Kaut vai tas pats Brainwave Generator darbojas uz principa, ka dažādas frekvences (arī "nedzirdamās") spēj iedarboties uz cilvēka smadzenēm. Tad nu arī cilvēki sēž, klausās sīkoņu un cer uz atmiņas uzlabošanos :) Es esmu "ne īpaši kontrolētos apstākļos" kaut kādus aklās klausīšanās testus veicis, un nu vai nu cūcene vai nē, bet lielākajā daļā gadījumu uzminēju pareizi. Bez tam ilgstoša =<192 Kbps MP3 klausīšanās man, kā lai saka, nogurdina ausis.

Vēl viena liela lossless formātu priekšrocība ir rīcības brīvība. Failus brīvi vari pārkodēt faktiski jebkurā formātā, nebaidoties no nevajadzīgiem skaņas kvalitātes zudumiem, kas citādi var rasties transkodējot no viena lossy formāta citā.

Gan jau pienāks tā diena, kad cilvēki uz lossy mūziku sāks skatīties ar nicīgu smīnu.

link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.