‮‮ - Taurinu salūte [entries|archive|friends|userinfo]
‮‮

[ website | latest ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Taurinu salūte [Feb. 15th, 2005|08:27 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://www.taurinaefekts.lv/Babochka/lat/saljut.html

Kas tā par maucību?!?!?!?!?! Varbūt ieviesīsim vēl kucēnu salūtu?
linkrakstīt

Comments:
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:February 15th, 2005 - 08:42 am
(Link)
Paskaties atpakaļ pie anonymous. Kaut kādā skaistuma konkursā tie tauriņi sadeguši, metoties uz gaismas ķermeņiem. Jā, un tauriņu salūta firmas īpašnieks komentējis, ka tauriņi jau nekas vairāk kā tādas puķes ar neesot.
From:[info]mark_repus
Date:February 15th, 2005 - 09:11 am
(Link)
viņam ar budu par to derētu parunāt
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:February 15th, 2005 - 09:52 am
(Link)
RĪGA, FEB 14, BNS - Konkursa "Mis un Misters Latvija 2005" pusfinālā svētdien tropisko tauriņu salūta laikā daļa kukaiņu apsvilinājās pret apgaismojuma lampām un nokrita zemē beigti skaistumkonkursa dalībniekiem pie kājām.

Notikušo sola izmeklēt Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Firmas "Tauriņa efekts" prezidente Ligita Audere aģentūru BNS informēja, ka firmas vēl tikai mēnesi ilgās pastāvēšanas laikā šis ir bijis pirmais tik lielais tauriņu salūts - no kastītes izlaisti 80 kukaiņi. Audere atzina, ka firmai vēl nav pieredzes tauriņu salūta rīkošanā šādā lielā pasākumā, kuru turklāt filmēja televīzija un tāpēc bija spēcīgas prožektoru gaismas, kas var būt bīstamas tauriņiem. Ņemot vērā bīstamos apstākļus, šoreiz salūtam piegādāti vecāki tauriņi, kuru mūžs jau tuvojas noslēgumam.

PVD Veterinārās uzraudzības departamenta direktors Mareks Samohvalovs aģentūrai BNS sacīja, ka dienesta speciālisti izvērtēs notikušo. "Ētiskais apsvērums šajā gadījumā ir apšaubāms, bet pirms izvērtēšanas es neko nevaru komentēt," viņš teica.

Neilgi pēc firmas "Tauriņa efekts" darbības sākšanas PVD apmeklēja tauriņu fermu un nekādus pārkāpumus kukaiņu audzēšanā neatklāja. Vien izrādījās, ka firma par savu darbību dienestu nebija informējusi, taču par to uzņēmumu nesodīja.

Skaistumkonkursa režisors Juris Purmalis aģentūrai BNS norādīja, ka "tauriņš ir jāuztver tieši tāpat, kā mēs uztveram ziedu". "Ziedu arī mēs ieliekam vāzē, un tas iet bojā," klāstīja Purmalis.

Aģentūra BNS novēroja, kā pēc pasākuma 30 konkursa dalībnieki centās uzlasīt tauriņus. Daudzi pauda sajūsmu par tauriņu salūtu, turpretim citi bija šokēti.

Audere sacīja, ka pēc tauriņu salūta dzīvi palikušie lidoņi nogādāti atpakaļ firmas fermā, kur viņus turpina uzturēt un barot.

Firmas "Tauriņa efekts" klientiem piedāvā 14 veidu spilgtus, raibus tauriņus, kuru cena ir no septiņiem līdz 30 latiem. Firma tirgo dzīvus tauriņus iesaiņojumā, tauriņu salūtu svinīgos pasākumos, dzīvo tauriņu instalāciju terārijā kā interjera dizaina elementu, kolāžu no tauriņiem.

Audere teica, ka šādu dāvanu parasti vēlas pasniegt kāzās, jubilejās, pieprasījums pēc tauriņiem ir arī Svētā Valentīna dienā. Daudzi rīdzinieki izvēlas tauriņu turēt mājās. Atkarībā no tauriņa veida tas var nodzīvot no vienas līdz trim nedēļām. Katram tauriņa saimniekam firma līdzi dod instrukciju un paskaidro, kā pareizi jākopj šis radījums.

Fermā pastāvīgi tur līdz 300 tauriņu.
[User Picture]
From:[info]stepes_vilks
Date:February 15th, 2005 - 09:59 am
(Link)
nu tāds sviests sen nebija redzēts. tikai šoreiz nežēlīgs sviests
[User Picture]
From:[info]doomed
Date:February 15th, 2005 - 08:58 pm
(Link)
iedomaajos skatu (un paarsteigumu), ka tie taurinji vareetu izdomaat njefiga nekur nelidot, bet seedeetu savaa kastee.