‮‮ - Forest for the Trees - Forest for the Trees [entries|archive|friends|userinfo]
‮‮

[ website | latest ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Forest for the Trees - Forest for the Trees [Jan. 12th, 2005|05:23 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Carl Stephenson - Lead vocals, Sitar, Drum Programming, Keyboards, Bass, Tambourine, Wind Spirits, Violin
Jaspr Baj - Chorus Vocals, Acoustic Guitar, Mbira, Background Vocals
Kevin Krakower - Rap
Aaron Shaw - Bagpipes
Chris Harvey - Tabla, Children's Vocals
Mark Peterson - Guitar, Snare, Bass, Background Vocals
Antonio "Papa Bear" Martinez - Background Vocals, Bridge Vocals, Tree Spirits
Mark Shultz - Vocals, Percussion, Guitar
John Coz - Background Vocals, Drums Programming, Percussion, Bass
Eric Pue - Heavy Metal Guitar Licks
Rocco Bidlovski - Drums
Beck - Background Vocals, Harmonica
Squeacky G - Vocals, Bass</p>

Albumu Forest for the Trees Karls Stīvensons Carl Stephenson(Carl Stephenson, meža tēvs) pabeidza jau 1994. gadā, taču mākslinieka garīgās veselības problēmu dēļ Dreamworks Records to izdeva tikai trīs gadus vēlāk. Darbs pie Forest for the Trees albuma Karlu bija tiktāl pārņēmis, ka viņam vienkārši "aizvērās širmis" un tuvinieki viņu uz zināmu laiku ievietoja slimnīcā "atpūsties" (cik zinu, ne pirmo reizi Karla mūžā). Karls Stīvensons ir pazīstams arī dēļ muzikālās sadarbības ar savu draugu Beku Hansenu (Beck). Liela daļa albuma Mellow Gold ir ierakstīta Karla mājas studijā, turklāt vairākas dziesmas viņi ar Beku ir sarakstījuši kopā (to starpā arī slaveno Loser). Beks savukārt ir pielicis palīdzīgu roku Karla Forest for the Trees (fona vokāls, mutes harmonikas).

Albums tiešām padevies dīvains un savdabīgs - neko tamlīdzīgu savu mūžu nebiju dzirdējis. Stilistisks hibrīds, vairāk elektronisks, kā akustisks. Daudz dažādu trokšņu un interesantu skaņu fragmentu (brauciena ar amerikāņu kalniņiem ieraksts, zālāja laistītājs utt.), elektriskās un akustiskās ģitāras, dūdas un cītaras, hip-hop bīti, trip-hop bīti, visādi citādi bīti, sintezēti/sagrozīti vokāli u.tml. Šis tas tiešām atsauc atmiņā jocīgākās no Mellow Gold dziesmām, taču kopumā Forest for the Trees ir ļoti atšķirīgs. Uzmanību piesaista arī provocējošie, vietām ironiskie, vietām naivie filosofiska rakstura dziesmu teksti, kas vieniem krīt uz nerviem, citiem liek smaidīt, vēl citiem - iegrimt dziļās pārdomās, taču vienaldzīgu tie neatstāj nevienu.

Pozitīvās noskaņās ieturēts, daudzslāņains un psīhedēlisks DIY extraordinaire, kuru vismaz vienu reizi iesaku noklausīties. Good shit!

linkrakstīt