‮‮ - Iz Ķieģeļa & Latvijas rokziņu aģentūras arhīviem [entries|archive|friends|userinfo]
‮‮

[ website | latest ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Iz Ķieģeļa & Latvijas rokziņu aģentūras arhīviem [Jun. 19th, 2009|03:03 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vakar vakarā skvēriņā pie Kongresu pils pulcējās kāds 1000 cilvēku, lai par velti klausītos grupu REBEL, LINGA, LĀDEZERS, PRĀTA VĒTRA,JAUNS MĒNESS,PĒRKONS koncertu. Koncertu rīkoja Reklāmas firmu asociācija, lai protestētu pret viņuprāt muļķīgo tabakas reklāmas aizliegumu masmedijos. Šāds likums tiek gatavots Saeimā. Šo rokakciju tā arī sauca "Roks pret muļķīgiem likumiem".

PRĀTA VĒTRAS menedžeris Aldis Hofmanis apstiprinājis jau agrāk presē izskanējušās ziņas, ka vēlētos izpirkt Maskavā "iesaldēto" "Latavio" lidmašīnu (šīs bankrotējušās aviosabiedrības parādu dēļ Maskavas lidostai). Šim nolūkam PRĀTA VĒTRAS pašreizējā tūrē vajadzētu savākt pusmiljonu latu. Koncerttūres nosaukums ir Lidmašīna, kas saskan ar pirmā singla no jaunā albuma (kam nosaukums pašreiz vēl nezināms) nosaukumu. Bet albums, kura izdošanas datums agrāk bija iecerēts 1.oktobris, tagad ir iesaldēts SIA "Mikrofons". SIA vadība ietur nogaidošu nostāju sakarā ar to, ka PRĀTA VĒTRA nav pašreizējās mūzikas konjunktūras grupa.

TV Piccā ceturtdienās un NTV 5 ietvaros svētdienās turpmāk "gaisā ies" programma "Cielaviņas armija", kas būs veltīta pašmāju un pasaules popmūzikai.

Sagaidāms, ka 30.oktobrī radiostacijā "FM 102,7" pēdējo reizi skanēs alternatīvās mūzikas programma "Pēdējā stunda". Motivācija - vienas stundas dēļ nedēļā nav vērts censties, tādēļ tās veidotāji Knābis un Edīte vairs nevēlas šo programmu veidot.

Tika šodien gaidīts arī ierodamies no Zviedrijas popmūziķis Hadavejs. Bet mākslinieks sasirdzis (oficiālā versija) un tādēļ izpaliks ieraksts "Mikrofona Televīzijas" raidījumā un deju vakars klubā "Underground". Klubs kā kompensāciju šovakar visiem piedāvā izdejoties pilnīgi par brīvu līdz pat slēgšanas brīdim no rīta agrumā...

Nenotika 17.novembrī Dzelzsceļnieku kultūras namā iecerētais Latvijas vadošo deju projektu (DIVI, SAULE, TRANZĪTS, PAMATINSTINKTS, DIEVS NO MAŠĪNAS u.c.) saiets "Pop Dance 95". Līdz koncerta sākumam bija pārdota viena (1) biļete. Grupas bija spiestas izklīst bez spēlēšanas. Koncerta organizatori šādu notikuma pavērsienu saista ar reklāmas trūkumu masmēdijos, kā arī ar to, ka "krieviskā" vietā notiekošie latviešu koncerti netiek apmeklēti...

Savu pirmo albumu šajā nedēļā klajā laiž deju "hardcore" grupa BARJERA. Tas saucas "Lēkme".

Laikraksts "Diena" 7.novembrī noziņoja, ka nesen kādā koncertā deju grupa 5.ŠLAKA kādā Limbažu koncertā tikusi apmētāta ar pudelēm. Viens no grupas dalībniekiem ir pat dabūjis ar pudeli pa seju un koncerts tika pārtraukts. Vainīgo aizturējusi policija un sodījusi pa huļigānismu. Grupa turpat bija veikusi arī ierakstu "live" formatā.

Kā jau zināms, vakar agri no rīta tika uzspridzināts deju klubs "Zero Zone". Nupat klajā nākusi informācija, ka nedēļas laikā tiks veikti remontdarbi, un klubā varēs atsākties deju vakari. Cerams, ka tur notiks arī deju pasākumi saistībā ar gaidāmo "Rock Summer".

SIA "Mikrofons" piedāvājis Francijā notiekošā festivāla "Rock In East" organizatoriem 10 labākos šīs firmas protežētos izpildītājus. Kā veicies, par to pagaidām ziņu nav...

Pazīstamais "pagrīdes" mūzikas "leibls" "Tornis Rec." izdevis jau pasen grupas PLASTILĪNS ierakstīto albumu "Kūst". Tas izdots ar smuki noformētu kasetes vāciņu.

Vairākos masmedijos neoficiāli paziņots, kas grupa 100.DEBIJA kādu gadu jaunu mūziku nerakstīs, bet gan piepalīdzēs dziedātājai Kristīnei Brokai "kļūt par zvaigzni". Savukārt neatkarīgie eksperti lēš, ka tas saistīts ar "Mikrofona" bankrotu un pašas grupas pēdējās "ripas" zemajiem realizācijas rezultātiem.

Ja atceramies, tad pirms gandrīz diviem gadiem pazīstamie mūziķi Vilnis Krieviņš un Eduards Glotovs bija iesnieguši tiesā prasību pret žurnālu "Klubs", kur viņi esot bijuši noniecināti ar piedauzīgiem izteicieniem, kas liekot it kā domāt par viņu homoseksuālajām tieksmēm. Mūziķi katrs pieprasījuši kompensacijai 5000 latu katrs un attiecīgā raksta atsaukumu. Nesen notika tiesas sēde, kas noraidīja prasību.

Tikko no Dānijas atgriezusies grupa LĪVI, kas tur sniedza vairākus labi apmeklētus un novērtētus koncertus. Bet ģitārists Ainārs Virga nosaukts par baigi labo mūziķi. Paredzēts, ka nākošā gada pavasarī varētu notikt nākošais brauciens uz šo valsti- koncerts(-ti) vienā no prestižākajiem Dānijas klubiem, kā arī dalība kādā rokmūzikas festivālā (kur vēl neviens no Baltijas nav spēlējis).

Mūzikas izdevniecība "Balss" nākošnedēļ laidīs klajā savu lēno dziesmu izlasi ar intīmu nosaukumu (un saturu) "Mūzika diviem", kur ar savām dziesmām prezentēsies gan LĀDEZERS, gan AAA, gan vēl daudzas citas mūzikas vienības.

Grupa OTRA PUSE pa kluso atkal gatavo jaunu programmu, tā nedaudz atšķiršoties no iepriekšdzirdētā. Kā "RB" Latvijas rokziņu aģentūrai izteicās grupas dalībnieks Normunds Pauniņš, visai liela ietekme jaunajā mūzikā esot no Bjorkas (kura, kā zināms, bija arī Rīgā "Rock Summer Rīga 96" ietvaros), tādēļ tā būs tāda vairāk "trans" veidā. Iespējams,ka pavasarī sāksies darbs pie jauna ierakstu albuma.

Savu vizīti Latvijā beigusi no ASV Viskonsinas atbraukusī grupa VISIBLE MEAN, kas Latvijā sniedza 24 koncertus (kurus noskatījās kādi 10 tūkstoši skatītāju), lielākoties Latvijas armijas daļās un cietumos. Nav zināms, vai viņi atbrauks vēl kādu reizi.

Skopas ziņas vēstī, ka pirms kādas pusotras nedēļas Saldū notika festivāls "Mazā Saldus saule".

Savu pirmo blici nodibinājis pazīstamais "black metal" fans ar iesauku Slaijers. Viņa grupa saucas SATAN WANTS YOU DEAD.

Tomēr nebūs raidījums "Dzenskrūve" radiostacijas "Radio 2" programmā. Pēc 4.augusta raidījuma "gaisā iziešanas" šajos radioviļņos bija protests no mūzikas direktora puses par it kā pārāk "smago" mūziku. Tādēļ šāds raidījums šajā radiostacijā kādu laiku neskanēs.

Nepavisam neveicas mūsu ģitāristam Kasparam Bindemanim... Jau pagājušā gada vasarā viņam tika nozagts "stilīgais" motocikls, rudenī parādu dēļ tika "likvidēts" dzīvoklis Brīvības ielā, bet nesen nozagta arī viņam piederošā "stilīgā" ģitāra. Varbūt tādēļ ir pieklusušas arī mākslinieka muzikālās aktivitātes. Vismaz tā plaši runā Rīgā...

10.augustā Dubultu stacijas laukumā notika kārtēja "noise industrial" mūzikas vakars, kur savu jauno dubultalbumu "1oo% noise industria" prezentēja grupa VACUUM.

Kaut kur Rīgas nostūrī kaut kādi džeki taisās veidot pirmo "black metal" avīzi Latvijā. Ziņas sekos.

100. vidusskolā notiek audzekņu uzņemšana 10. klasē ar padziļinātu rokmūzikas apmācību. Skola atrodas Laimdotas ielā 42, tur par pedagogiem strādā visiem zināmie mūzikas cilvēki Einārs Kizjalo, Tālis Gžibovskis un dziedātājs Žoržs Siksna.

Gunārs Meijers, aizvien pazīstamākais pašmāju "country" dziedātājs, savu pirmo albumu "Maharadža Vērmaņdārzā" prezentēja Rīgas Centrālajā tirgū esošajā premjerministram Andrim Šķēlem piederošajā kafejnīcā "Cepelīns".

Pazīstamais mūzikas izdevējs Arvīds Mūrnieks pārdevis grupas ELDORADO skaņdarba "(Es) Brunete" izmantošanas tiesības ārzemniekiem. Sagaidāms, ka drīzumā šī dziesma skanēs Eiropā visai zināmās deju brigādes TIMESHIFT izpildījumā.

29. februārī klajā nāca arī kārtējā šlāgermūzikas veterāna Imanta Zaķa kasete "Džimbai rūdi rasā".

Savas rokziņas laikraksta "Diena" piektdienas pielikumā sācis veidot rokpublicists Uldis Rudaks. Šīs ziņas patīkami pārsteidz ar oriģinalitāti.

linkrakstīt