Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 21:32

Tagad man nav skaidrs tautas skaitītāji ko tad īsti skaita. Domāju - cilvēkus, bet šovakar manu domu sašūpoja tautskaitītāja, kura apgalvoja, ka tagad viņai viss jāzin par tantes dzīvokli. Uz maniem nesapratnes pilnajiem jautājumiem, ko tad īsti tautskaitīšanā skaita viņa neko sakarīgu tā arī neatbildēja un vēl sāka lamāties, kad pateicu, ka tur neviens nedzīvo un neko vairāk nezinu. Un kā tad ar to, kad ierakstīju internetos tautskaitīšanā savas pases numurus tur parādījās mana dzīvokļa adrese, platība, istabu skaits un sienu krāsa? Un vēl mana darba vieta? Un kāpēc kāds to visu vēl pārjautā?
Kāpēc mani pārņem kontroles un krātiņa sajūta?
Un kāpēc mani tā vienkārši kāds var nolamāt, ja es atsakos atbildēt uz jautājumiem? Tā nedrīkst? Tā nav pieņemts vai vienkārši kādiem ir problēmas ar "nē" vārdu?

Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 21:47
[info]str

viņa bija nogurusi.

šī ir mājokļu un tautas skaitīšana.
ja skaitījies internetā- bija jānorāda tā adrese kurā dzīvo.

Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 21:50
[info]kreiza

Istabu skaits un sienu krāsa? :))) Tas tak bija joks vai ne? :) Bet par pārējo- lai cik stulbi nebūtu, tautas skaitītāju datoros pieejamajās datu bāzēs vienīgās iedrukas bija vārds, uzvārds un personas kods. Viss pārējais, ieskaitot mājas nodošanas gadu, kas bija sevišķi stulbi, bija jājautā cilvēkiem.

Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 21:57
[info]la_cumparsita

Labi, par sienu krāsu pārspīlēju, bet mani petiesi pārsteidz, priekš kam tas viss. Jo reģistrējoties internetos tur bija viss par dzīvokli, arī mājas nodošanas ekspluatācijā gads. Un vēl 4 dažādos veidos uzdoti jautājumi, vai tiešām es dzīvoju viena un vai esmu pārliecināta par to :)
Pēc maniem profesionāliem novērojumiem, ja cilvēks nezin, kas ir inventarizācijas lieta dzīvoklim, tad viņš ikurāt tieši uz jautājumiem par gadiem un platībām nespēj precīzi atbildēt un kāpēc gan arī vajag, ja ir datu bāzes, kur visa šī informācija ir pieejama. Un šāda mēroga projektam nevajadzētu būt nekādām problēmām piekļūt šiem nebūt ne konfidenciālajiem datiem.

Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 22:09
[info]kreiza

Platības pēc dzīvokļa rēķiniem vēl varēja noskaidrot- vairāk vai mazāk. Bet pilnīgi piekrītu, ka tas bija lieki- to visu likt darīt atkārtoti tautas skaitītājiem. Nezinu, kāpēc, bet viss, kas bija plānots, ka būs jau iedrukā, bija izņemts ārā.

Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 22:33
[info]perfekta

kaut kur dzirdēju, ka daļa datu, kas bija no cilvēkiem, kas reģistrējās internetā, esot pazuduši. Itkā nav saglabājušies kaut kādas sistēmas kļūdas dēļ. Tāpēc apciemojot arī tos, kas jau reģistrējās internetā

Pirmdiena, 23. Maijs 2011, 22:44
[info]kreiza

Tie, kas reģistrējās internetā, tika apciemoti, kad kāds no viņiem bija norādījis, ka nav piereģistrējis visus dzīvoklī dzīvojošos. Arī tad, kad reāli visi bija katrs sevi piereģistrējis. Lai pārliecinātos, ka tiešām visi ir piereģistrēti :) Un tad vēl visādi pārpratumi ar to, kur dzīvo patiesībā, mēdza būt :)