June 2011

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Powered by Sviesta Ciba

Smth

Vai cilvēki nav aizmirsushi ka civilizāciju (un kulktūru) sabrukums ir diezgan regulārs pasākums, kas nekad oficiāli nav ticis izstrīpots no vēstures scenārija? Manuprāt vienīgais, kas šobrīd attur to no sava dabiskā cikla izpildes, sabiedrības prāt, noteikti ir cerība, ka kaut kur krēslainā istabā pie ovāla galda bagāti baltādaini onkuļi kaut ko dara lietas labā. Un ja nu tā nav ? Ja nu vienīgā high-tech prasme ko esam ieguvuši pēdējo gadsimtu laikā ir kā kļūt vēl bagātākiem, vēl ātrāk ? Un vai šī doma ir dogma ko pozitīvisti nespēj pieņemt un noliedz ar reliģisku sparu ?

Comments

Konspirāciju terorists gatavais :-)
Brīžiem šķiet, ka ir baigi ērti novelt visu uz konspirāciju un baltajiem onkuļiem ap galdu, jo tad cilvēki var turpināt būt stulbi ar attaisnojumu.
Man šķiet, ka patiesība ir kaut kur pa vidu - nav milzīgas ļaunas sistēmas, kas visu kontrolē, bet ir hardcore birokrātijas, varaskāres un stulbuma maisījums, kuru uzveikt ir vēl grūtāk, jo nav nekāda ne acīmredzama ne slēpta "konkrētā lielā totalitārā ienaidnieka". Well, maybe there is, who knows. Bet visu laiku dzīvot ar apziņu - āgh, mūs visus kontrolē, mēs esam skrūvītes kuru prātus skalo ļāunā sistēma, omg, omg, OMGZ!!!!111 - tas vienkārši nešķiet normāli, ātri var nojukt, kā jau tie ļautiņi dara.

Ā, un kultūru, kas mirst, ir grūti palaist vaļā, tā tiek valkāta apkārt kā beigts zirgs un visi izliekas nemanam, ka viss jau sen smird.
Negribu spoilot pārtiju, bet http://en.wikipedia.org/wiki/Positivism
yeah, my mistake, biju domaajis optimistus... :`(