Pētījums par Latvijas tēla stratēģiju

« previous entry | next entry »
Oct. 9th, 2003 | 05:23 pm

Š.g. jūnijā - augustā pēc Latvijas institūta pasūtījuma Oksfordas universitātes pētnieki “brendinga” eksperta Valija Olinsa (Wally Olins) vadībā veica pētījumu par iespējamo Latvijas tēla stratēģiju un tā īstenošanas metodēm. Šis ir pirmais nopietnais ārzemju ekspertu pētījums par Latvijas starptautisko atpazīsatmību, jeb “brendu” un tā rezultāti ir pirmais solis ceļā uz vienojošu Latvijas tēla popularizēšanas stratēģiju.


Pētījumā ir aplūkota Latvijas tēla pašreizējā situācija pasaulē, izsvērtas Latvijas stiprās un vājās puses sava “brenda” attīstīšanai, kā arī definēti pieci atšķirīgi “brenda” varianti, izvirzot optimālo variantu to vidū. Pētījuma autori ir formulējuši to, kādi Latvijas savdabības aspekti jāakcentē un kādi pasākumi jāveic, lai veiksmīgi attīstītu pozitīvu priekšstatu par Latviju ārvalstīs. Tāpat pētījumā izvērtēts, kurām institūcijām šajā procesā jāiesaistās vai jāuzņemas vadošā loma.



Ar pētījuma publiskošanu mēs vēlamies ierosināt diskusiju gan valdībā, gan plašā sabiedrībā par nepieciešamību uzsākt valsts tēla popularizēšanas kampaņu, kuras mērķis ir veicināt mūsu valsts pozitīvu atpazīstamību starptautiskajā telpā. Piedāvājam šo pētījumu kā izejas punktu diskusijā. Latvijas institūts uzskata, ka no piedāvātajiem pieciem “brenda” variantiem vērā ņemams un nopietnas apspriešanas vērts ir pētījuma autoru viedoklis, ka Latvijai vispiemērotākais scenārijs varētu būt “The keystone of the Baltics” (Baltijas atslēga).



Visi piedāvātie varianti pašlaik ir tikai konceptuāla priekšlikuma stadijā. Tomēr pieņemt lēmumu par koordinētas valsts tēla kampaņas nepieciešamību un piešķirt tai līdzekļus ir valdības uzdevums un kompetence. Ja valdība šādu lēmumu pieņems, jebkurai koncepcijai būs nepieciešams veikt papildus pētījumus un izstrādāt detalizētu mārketinga stratēģiju sadarbībā ar pieredzējušiem mārketinga ekspertiem.

Ar pētījuma tekstu angļu valodā iespējams iepazīties pārkopējot to no Latvijas institūta mājas lapas, izmantojot hiperlinku: http://www.latinst.lv/Latvia_Branding_Report.doc

Kāds tur vēl tēls? Pedofīlu un geju (vai arī abu kopā) zeme...

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {9}

(no subject)

from: [info]crack
date: Oct. 9th, 2003 - 05:30 pm
Link

nja - nav brinums, ka par rigas simbolu tiks izveleets GAILIS

un par dizhaako latvieti tiek izveleets rainis ... rainis, kursh nodeva valsti un par padomju lidzekljiem relaxeja shveicee

atkal japiekrit krishtopanam.. shii ir stulbenju zeme

Reply | Thread


Mr. Smits

(no subject)

from: [info]smits
date: Oct. 9th, 2003 - 05:54 pm
Link

to es dzirdu pirmoreiz. Rainis - nodeveejs. Viltiigs sleedziens. Un drosi vien ljoti pamatots i presumme.

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]crack
date: Oct. 9th, 2003 - 06:04 pm
Link

tev gan jau skolaa maacija bikinj savadaak ;) t.i. paradija spozho un nevainojamo rainjuka teelu ..

imho vinsh ir arii paarverteets kaa dzejnieks

Reply | Parent | Thread


Mr. Smits

(no subject)

from: [info]smits
date: Oct. 9th, 2003 - 06:09 pm
Link

imho es so to zinu par Raini nedaudz vairaak kaa tu. "Daugavu" esi redzeejis vai lasiijis. palasi un so to sapratiisi.

Reply | Parent


Kruts Skuju

(no subject)

from: [info]kruts
date: Oct. 9th, 2003 - 06:10 pm
Link

Rainis bija jaunstrāvnieks - pārliecināts sociālists, tomēr bija brīži, kad arī viņš nedavilka - tad arī izsūtīja...

Un viņs ir viens no dižākajiem latviešu dzejniekiem, savā sfērā (skarbie, filozofiskie un ideoloģiskie dzejoļi) pat spēcīgākais. grūti viņu salīdzināt ar Vācieti, Ziedoni vai Veidenbaumu, it kā citu dzeju viņš raksīja, bet enīvei. Izlasi Spēlēju, dancoju IMHO vispār viens no bisu laiku labakajiem latviešu darbiem.

Bet noteikti jau viss arī nebija tik tīrs kā skolā mācīja. Ja pareizi atceros, bija vecā labā pedogīlija pat iepīta

Reply | Parent | Thread


Mr. Smits

(no subject)

from: [info]smits
date: Oct. 9th, 2003 - 06:15 pm
Link

Kuram latviesu dzejniekam nepiepin pedofiiliju?? ja nu vieniigi maarai zaaliitei>> Bet vispar es augu gjimenee, kur viens no taas locekljiem peetiija Raini, vinja dziivi un iestudeeja izraades kaa speeleeju dancoju, uguns, daugava u.c., kuras visas esmu redzeejis un lasiijis to pierakstus. taa kaa zinaams expertise man ir (vismaz man patiik taa domaat)

Reply | Parent | Thread


Kruts Skuju

(no subject)

from: [info]kruts
date: Oct. 9th, 2003 - 06:17 pm
Link

gan jau maara zaaliite ar kaut kad naaks kalajaa ar atziishanos, ka atmodas laikaa guva energjiju un sparu tikai peec tam kad bija mazu chigaanzeenu vaartruumee imiileejusi...

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]crack
date: Oct. 9th, 2003 - 06:48 pm
Link

ghe ;)

es jau reiz izteicu savas domas par latvju dzejniekiem .. nepatik man vinji , neizjutu es vinju darbus.. tas laikam tapec, ka man dzeja nekad nav bijusi iipashi tuva

vienigais dzejnieks, kursh spej mani kaut mazdruscinj aizkjert ir ziedonis..

Reply | Parent


yapons

(no subject)

from: [info]yapons
date: Oct. 9th, 2003 - 07:06 pm
Link

latvija - no polijas ievesto leeto prechu paradiize...
bet man patiik

Reply