Amnestija un Objektivitāte (kro)

a) Padomju Krievijā tika.. 

ceturtdien, 9.04.2009 @1:09 pm | Amnestija un Objektivitāte

a) Padomju Krievijā tika veikti eksperimenti ar kaķiem, žurkām un daudziem citiem sīkiem dzīvniekiem. Kaķene tika nošķirta no saviem bērniem, un bērni tika aizvesti dziļi jūrā, viņa nevarēja zināt, kas ir noticis ar tiem. Kaķene tika pievienota dažādām zinātniskām ierīcēm, lai noteiktu, kas norisinājās viņas prātā un sirdī, un tad viens no kaķēniem dziļi jūrā tika nogalināts. Māte uzreiz kļuvusi tramīga. Viņas asinsspiediens mainījies. Viņa uztraukusies un mulsusi. Tikko bērns tika nogalināts, viņas sirdsdarbība paātrinājās. Zinātniskie instrumenti konstatēja, ka māte izjūt stipras sāpes. Pēc brīža visi rādītāji atkal normalizējās. Tad tika nogalināts vēl viens bērns - un atkal šīs pašas izmaiņas. Tas pats notika arī ar trešo bērnu. Katru reizi, tieši tajā pašā brīdi, bez jebkādas nobīdes laikā. Kas bija noticis? Zinātnieki apgalvo, ka mātei ir iekšējais padomdevējs, iekšējais sajūtu centrs, kas saistīts ar bērniem, neatkarīgi no tā, kur tie atrastos. Un viņa uzreiz sajūt telepātiskas attiecības. Cilvēkbērna mātei šīs izjūtas nav tik izteiktas.. Tas ir mulsinoši - vajadzētu būt otrādi. Cilvēkbērna mātei vajadzētu just vairāk, jo viņa ir vairāk attīstīta. Bet viņa nejūt, jo prāts ir visu pārņēmis savās rokās, un viņas iekšējie centri ir paralizēti.

b) Viens no dzen skolotājiem Rinzai atradās uz nāves gultas. Kāds jautāja: “Skolotāj, kad jūs nomirsiet, cilvēki vēlēsies uzzināt, kāda bijusi jūsu galvenā mācība. Jūs esat teicis tik daudz, esat runājis par tik daudzām lietām - mums būs sarežģīti to izklāstīt koncentrētā veidā. Pirms aizejat, lūdzu, pateiciet mums pavisam īsti galveno dzīves gudrību, lai varam to glabāt kā dārgumu. Un ikvienam cilvēkam, kas nav iepazinis jūsu mācību, mēs varēsim paust tās pamatus.”
        Mirstošais Rinzai atvēris acis un ļāvies varenam kliedzienam, tas bijis īsts lauvas rēciens! Visi bijuši satriekti. Viņi nespējuši noticēt, ka mirstošam vīram var būt tāda enerģija. Viņi nebija to gaidījuši. Rinzai bija neprognozējams. Viņš vienmēr bijis neprognozējams, bet pat pirmsnāves mirkļos, pēdējās savas dzīves stundās viņš spēja visus pārsteigt, ierēcoties kā auva. UN tad, kad tie bijuši no pārsteiguma satriekti un apmulsuši, un viņu prāti apstājušies, Rinzai teicis: “Tas ir viss!” Aizvēris acis un nomiris.
di_wine (di_wine)
Lieliski teksti! | di_wine (atbildēt)

ceturtdien, 9.04.2009 @2:39 pm

Lieliski teksti!