Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja agrāk īstenai latviešu namamātei vajadzēja mācēt uztaisīt rosolu, šķovētus kāpostus, panētu karbonādi, krējuma-miltu mērci, plātsmaizi, debesmannā un siļķi kažokā, tagad obligātajā programmā ietilpst suši un tiramisu. Nu, un noteikti jau vēl kaut kas...
  • Var arī bez suši un tiramisu. Man šķiet, ka pietiek ar dažiem pavisam vienkāršiem ēdieniem, kurus taisa rotācijas kārtībā, lai katru dienu vai katru pārdienu tie neatkārtotos, un, ja ģimene nav pārāk izlepusi, viss ir kārtībā.
    Patiesībā, ja dzīvo tikai divi vien, var iztikt pavisam vienkārši. Ja ir bērni, tad ir drusku grūtāk, jo bērniem tomēr laikam prasās iedot labu ēdienu.
    • Nu, sākotnējā doma - līdz sazvaigāšanai ar Kūmiņu - jau nebija par matrimoniālajām izredzēm. Sākotnējā doma bija apcerēt pārmaiņas "laikos un tikumos". Jo esmu pārliecināta, ka vēl pēc desmit gadiem, tas pats suši vai tiramisu nozīmēs to pašu, ko pirms desmit -piecpadsmit gadiem "siļķe kažokā" vai "Melnais Princis" mūsu māmuļām.
Powered by Sviesta Ciba