Kurvjzieža kontemplācijas

Mundus Masculinum III

Krāšņais Kurvjziedis

Mundus Masculinum III

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Diena aizvadiita suraa darbaa. Tachu pa vidam esmu gremdeejusies visnotalj patiikamaa apceree.
Piedodiet, visi tie, kas atkal neatpaziis sevi.:)

Un taatad:
Kategorija Nr.5

Macho
Nemekleejiet vaardniicaas shii spaaniskaas/latiinjamerikaaniskaas cilmes vaarda tulkojumu vai etimologjiju un nepaarmetiet man iespeejami nekorekto taa lietojumu. Es pietiekami skaidri zinu, kaadi ir viirieshi, kurus es taa apziimeeju, un zinaashu arii peec daudziem, daudziem gadiem, kad uz starojoshaas mazmeitinjas gaviljpilno jautaajumu – “Vai arii tev, vecmaaminj, ir bijusi kaada tik nepraatiigi skaista vasara?” pacelshu blaavaas acis pret debesiim un, sejai savelkoties 1000 smaida kruncinjaas, nochuksteeshu: “Daavaa jel, Dievinj, tam beernam vismaz vienu TIK nepraatiigu un TIK skaistu vasaru kaa taa manejaa – nu, Tu jau zini, kuru es domaaju...”

Tiirasinju Macho ir nekljuudiigi atpaziistams peec gaitas un staajas. Pie katra vinja spertaa solja nojaushama kaarteejaas testosterona porcijas ieshljaakshanaas asiniis. Vairums frigiditaates neskartu sievieshu uz to reagjee fiziologjiski. Poruchiks Rzhesvkis noteikti bija Macho – ne ar ko citu vinja panaakumi nav izskaidrojumi.Rupja kljuuda ir Macho sajaukshana ar Vulgaarajiem Teevinjiem – peedeejie ir gana izplatiita suga, bet nav apveltiiti ne ar mazaako sharma un seksapiila kripatu un vismaz pagaidaam nepelna manu interesi. Arii Macho medz buut pavulgaari – atshkjiriibaa no FV vinjiem pietruukst iemanju savas neveikliibas paarveerst efektaa. Neskatoties uz to, iistam Macho sieviete piedod jebkuru fault-pas – gan iekniebshanu dibenaa oficiantei romantisku vakarinju laikaa, gan piedauziigu anekdoti, kuru vinjsh radinieku sviniibaas izstaasta sveetuliigajai krustmaaminjai.
Macho meedz buut gan gliiti, gan ne visai gliiti. Atshkjiriibaa no DV tas vinjus ne mazaakajaa meeraa nesatrauc un neietekmee panakumu guushanas iespeejas. Vinji var gjeerbties gan stiliigi, gan absoluuti pavirshi – tik un taa vinju uzvilktos apgjeerba gabalus sievietes slepus alkst noraut. Tieshi, pateicoties Macho, ir radies izteikums par reetaam, kas grezno viirieti. Ieprieksheejos gadsimtos, kad notika divkaujas, tikai retais shiis ljoti temperamentiigaas pasugas paarstaavis nodziivoja ilgaak par 30 gadiem, un jau no 20 neizbeegami bija reetains, kas ne mirkli nemazinaaja vinja pievilciibu. Protams, domaat, ka reetas kaadu padara par Macho un ljauj ieguut vinja sharmu, butu taads pats nonsenss, kaa ignoreet, ka “barba non facit philosophum, capullis non facit monchum”.
Dazhaads ir arii Macho intelekta potenciaals, tomeer nedz izteikti shaurpieriigi indiviidi, nedz kraashnji intelektuaali spiideklji vinju viduu praktiski nav sastopami. Jaaatziist, ka pat gudraakajiem un izgliitotaakajiem shiis pasugas paarstaavjiem ir absoluuti sveshs jebkaada veida politkorektums vai iecietiiba – vinji parasti ir radikaali seksisti, rasisti, homofobi un visvisaadu citu veidu sasodiiti shovinisti. Allazh esmu izjutusi vaajiibu oponeet vinju klaji antifeministiskajiem lozungiem ar kaadu maksimaali indiigu pieziimi, kas parasti noved pie straujas pozicioneeshanaas. Vieni uzmet man neizpratnes pilnu skatienu, ieskaita kategorijaa “runaa pretii - kashkjiigs&neinteresants baabietis”, otri – man allazhinj gribeejies sev glaimot ar domu, ka tie ir interesantaakie un atjautiigaakie – uztver to kaa izaicinaajumu un metas ciinjaa. Liidzshineejaa pieredze liek domaat, ka rezultaats ir sameeeraa viegli prognozeejams un visbiezhaak sagaadaa prieku abaam puseem.

Taa kaa tipiska Macho ieziime ir augsts, bet trausls pashnoveerteejums, vinjam ir buutiski ieguut kvalitatiivas trofejas. Tas reizeem liek vinjam respekteet sievietes intelektu un neatkariibu. Mirklii, kad vinjsh ir izleemis, ka attieciigaas daamas atziniiba vareetu buut kvalitaates ziimodzinjsh vinja intiimajaa CV, iecereetajai saakas ziediem kaisiits aplidoshanas periods. Ne ar vienu citu viirieti nav iespeejams tik pilnveertiigi – kaut arii islaiciigi - justies mazai, trauslai, aizsargaatai, absoluuti iekaarojamai un absoluuti apburoshai. Taas, kuras beerniibaa sapnjojushas kljuut par pleesiigo zveeru dreseetaajaam, var izjust katarsi no katra mirklja.
Macho ir ideaali piemeeroti trauksmainam vienas vasaras romaanam. Vinju labaakaa iipashiiba ir speeja vienmeer pienjemt jebkuru izaicinaajumu un buut gatavam uz jebkuru piedziivojumu vai pat inicieet to (“A poruchik bil takim zatjeinjikom...”) Ja vinjsh izsaucas: “Trakaa sieviete!” – intonaacija nekad nav moralizeejosha, bet gan vienmeer sajuusminaata.
Ilgstoshaakaa saskarsmee paraadaas neizbeegamaas eenas puses. Vinja shovinisms, stuurgalviiba, absoluutaa iracionalitaate (piemeeram, uzreeciens “Sieviete! Nemaaci mani dziivot!” mirklii, kad esi iepiiksteejusies, ka vispaar, spriezhot peec kartes, jaapagriezhas pa labi, nevis pa kreisi...) ar laiku kljuust aarkaartiigi nogurdinosha. Turklaat, ja tev – briivai un laimiigai - ir gana viegli vinjam piedot ievelshanos pie tevis trijos naktii ar ziediem un shampanieti, kas nosleedzas ar veetrainu seksu uz vecteetinja koncertfliigjelja zilonjkaula taustinjiem (nu, labi – es mazliet paarspiileeju!), tad krietni mazaak patiikami ir otrajaa kopdziives pusgadaa trijos naktii dzirdeet klausulee “Nee, es vspaabaa brks uz maaj, es nemz nau dzeers”, kam fonaa skan citu - briivu un laimiigu! – sievieshu smiekli.
Bez tam agri vai veelu naakas secinaat, ka striidi par miskastes izneshanu un neatbildamo jautaajumu "Kursh te galu galaa ir noteiceejs?!" sagaadaa daudz mazaak prieka un beidzas pavisam citaadi, nekaa veetrainaas diskusijas par sievieshu ordinaaciju, geju tiesiibaam vai ES ekonomiskaas attiistiibas perspektiivaam, kuru nosleegums allazhinj novedis pie taa pasha - nu, ne gluzhi uz klavieru taustinjiem.
Macho bez riska driikst meegjinaat pieraadinaat tikai absoluuti mieriigas buutnes, kas gatavas pilniibaa ziedoties pavarda oglju bakstiishanai liidz pat muuzha galam un periodiski samierinaaties ar vinja deekaam, uzdaavinot pa burviigai vasarai kaadai avantuuristiskai feministei...
Turpinaajums sekos
  • Publika applaudē un lauž krēslus :)

    Katrs nākamais turpinājums labāks un labāks. :)
  • Interesanti ... ikreiz arvien interesantāk :)

    Un pats interesantākais ir tas, ka tas nav vienkārši sauss raksturīpašību klasifikātors, bet gan sajūtu dienasgrāmata, kurā aprakstīts, ko katrs no šiem tipāžiem liek sievietei izjust :)

    Tas - ir pats interesantākais :)

    Man ir priekšlikums - pieslīpē un raksti grāmatu ... uzraksti kādu etīdi no dzīves, ko sieviete baudījusi ar katru no šiem tik dažādajiem vīriešiem ... man liekas tas būs bestselleris :)

    Jā un vēl mani kaut kā pārsteidz tas cik saasināti, ar interesi, bet bailēm tikt atpazītiem un "klasificētiem" citi mana dzimuma pārstāvji šos tekstus uztver :)

    Kaut kā jocīgi, ka mani tas ... galīgi nesatrauc :)
    • Pa ausi Krii no "klasificeetajiem" dabuus tad kad vinja auzaas iebraux... tjipa nosaux mani par mikimausi vai iedaliis pie "citplaneetieshiem". Bet kaameer vinja runaa patiesiibu tikmeer nav jeega fleimot!
      • :)

        Mulderīt, jaukumiņ, bet Tu taču esi citplanētieša un mikimauša krustojums! :p)
      • Liidz mikimausiem veel neesmu tikusi...tas buus pie shiisvasaras piedziivojumiem. Bet es apsolos Tavu niku nemineet.;)
        BTW - kaa Tu zini, ka par paareejiem es rakstu taisniibu, nevis meloju kaa kuce?!!!:)
    • Paldies!:)
      Tak neesmu es nedz Veidemane, nedz Rukshaane...
      Un peec tam katram pazinjam skaidrot, ka "nee, es nemaz nebiju domaajusi tevi" vai "protams, salduminj, taa epizode ir tieshi par tevi" arii kaut kaa negribas.:)
  • interesanti...ash naacaas pievienot frendiem ;)
  • :)))šitāda maita!!! nu kur tā drīkst savervelēt?! mana irgošanās intensitāte pieauga proporcionāli izlasītajiem raksturojumiem un tas beidzās ar to, ka bija jāiet pačurāt, lai mierīgi izlasītu līdz galam. tas palīdz, ja kas.
    klau, atklāsi noslēpumu - ar cik tēviņiem piesārņojās tav frendliste šitās akcijas laika?:)
    • ??????????:)
      Kaada maita?!!!!
      Piemiiliigaaku un nekaitiigaaku radiibinju par mani ne tik vien Cibaa, bet visaa globaalajaa virtuaalajaa miskastee neatradiisi!
      Un kas Tev, luudzu, shkjiet smiekliigs manis sastaptajos liidzcilveekos - draugos, braaljos, koleegjos un miiljaakajos, kurus esmu atljaavusies ieskiceet, kad pauzee starp f***ing normatiivajiem aktiem klaviere zem pirkstiem patraapiijusies??? Ariidzan sevi nevareeji atrast, taapeec par citiem panjirgaaties sagribeejaas, ja?:)
      • smieklīgi nau lidzcilvēki, stils ir smieklus izraisošs:) vai tas ir slikti?
        es domāju, ka ar ar sevis atrašanu nevienam pašam nevajadzētu nodarboties - katrs par sevi ir vissubjektīvākais - to lai dara citi.
        bet teu sanāk:))
  • man nepatika macho apraksts, var just, ka tu vinjus paaraak gribi.
    ieprieksheejie bija labaaki
  • Es šo rakstu lasīju, lai saprastu,

    (Anonīms)
    kāpēc vienmēr uzduros uz mačo vīriešiem. Tiesa, ka viņi parasti ir radikaali seksisti, rasisti, homofobi un visvisaadu citu veidu sasodiiti shovinisti. Man ir bijuši tik spilgti visu šo īpašību iemiesojumi.
    Viena lieta gan, šoreiz es satiku tādu, kas tiešām ir apveltīts ar izcilu intelektu, interesatākais un gudrākais cilvēks, kāds jebkad satikts, bet tomēr neskatoties uz to visu un laikam jau pateicoties tam, ka viņš mani nenovērtēja pietiekami augstu, es viņu pārsteidzoši ātri atšifrēju (pirms vēl sniedzu kādus nepārprotamus savas intereses apliecinājumus).
    Un tagad man būs par ko ierēkt, kad kārtējo reizi viņam apkārt stāvēs bars ar cilvēkiem un klausīsies, kā šis ģeniālais cilvēks viņiem stāstīs absolūto patiesību :))) un neviens pat nenojaušs, ka zem tās skaistās maskas slēpjas nožēlojams mačo :(
    • Re: Es šo rakstu lasīju, lai saprastu,

      (Anonīms)
      Es tikai vēl gribēju piebilst, ka nav pat grūti atšifrēt šādus cilvēkus, tikai uzmanīgi jāklausās, vai viņi pārlieku neslavē sevi, vai viņi nesaka, ka nekad nav dzirdējuši vīriešus sakām par sievietēm ko sliktu, kā viņi izsakās par citām sievietēm un arī citiem cilvēkiem, viņi tiešām var būt izcili gudri un ne pa visam viņiem nav jābūt smukulīšiem, ā un vēl vajag kritiski pavērot viņa dzīvokli, tas arī pat ļoti labi noder... Daudzu mačo vīriešu dzīvokļi ir līdzīgi - skaistas platas gultas, mīksts paklājs, kaut kur nejauši būs sarkana lampa un noteitki lielu sveču un vīna krājumi...
      Bieži vien viss ir tik acīmredzami :)))

      GALVENAIS VAJAG TICĒT SAVAI INTUĪCIJAI, NEVIS AR PRĀTU NOLIEGT KATRU IT KĀ NEJAUŠI IZTEIKTO FRĀZI :))
Powered by Sviesta Ciba